logo

KAYMAKAM YAPICI : “İSTİKLAL MARŞI EŞSİZ BİR DESTANDIR”

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ’12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ mesajında, ” İstiklal Marşı,  Türk milletinin vicdanının ortak sesi, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği eşsiz bir destandır.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ’12 Mart İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ nedeni ile yazılı mesaj yayınladı.

Mesajında milli değerlere vurgu yapan Yapıcı, şunları kaydetti:

Mehmet Akif ERSOY’ un Kahraman ordumuza hitaben yazmış olduğu şiiri, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından “İstiklal Marşı” olarak kabul edilmiştir. 

Tarih boyunca sayısız destanlar yazmış olan kahraman milletimizin, vatanımızın bağımsızlık ve hürriyeti için göstermiş olduğu büyük fedakârlığın timsali olan İstiklal Marşı,  Türk milletinin vicdanının ortak sesi, yurt ve bayrak sevgisinin, özgür ve bağımsız yaşama tutkusundan ödün vermeden, haksızlıklara karşı dimdik ayakta durarak yeniden var olma mücadelesinin ölümsüzleştirildiği eşsiz bir destandır.

Bu duygu ve düşüncelerle Türk Milleti’nin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ü, İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’u ve  tüm şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.

Paylaşın:
634 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ