logo

KAYMAKAM YAPICI’DAN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI…

Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın Mehmet Yapıcı ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ nedeniyle yazılı mesaj yayınladı.

Engellilerin mutlu, üretken bir yaşam sürmeleri ve topluma kazandırılması gerektiğini ifade eden Yapıcı, mesajında şunları kaydetti:

Engelli vatandaşlarımızı topluma kazandırmak ve hayat standartlarını yükseltmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli kardeşlerimizin sesini duyurduğu özel bir gündür.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” şuuruyla hareket eden sosyal devlet anlayışına sahip olarak engelli vatandaşlarımızın umutlarını yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba sarf edip çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir.

Engelli vatandaşlarımızı hayatın her alanına ve sürecine dahil etmek, onları desteklemek ve teşvik etmek, ihtiyaç duydukları hizmetleri en etkin ve hızlı bir şekilde yapmak  onların sorunlarını önceleyip çözmek ve hizmet sunum mekanizmalarını buna uygun hale getirmek, sosyal hayata katılımlarında  onlara destek olmak, hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak  hepimizin görevidir.

Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, onların yaşama sevinçlerini yüksek tutarak hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. 

Bu vesile ile engellerin hep birlikte çalışarak aşılacağı engelsiz bir dünya temennisiyle tüm engellilerimizin ‘‘ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü’’ kutlar sağlıklı, mutlu ve huzurlu yarınlar dilerim.

Paylaşın:
413 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ