logo

KAYMAKAM’DAN ÇAĞRI : “BİR AN ÖNCE AŞINIZI OLUN”

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, ellerinde yeterli dozda koronavirüs aşısı olduğunu vurgulayarak 65 yaş üstü /sırası gelen vatandaşlara tekrar tekrar çağrıda bulundu ve “Bir an önce aşınızı olun ki, ikinci aşı zamanı gelsin ve antikor üretmeye başlayasınız. Ereğli bu konuda biraz geri kaldı.” dedi.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem tarafından düzenlenen tablet teslim törenine katıldı. Protokol konuşmalarının ardından konuyu koronavirüsle mücadeleye getiren Çorumluoğlu, sabah saatlerinde Vali Mustafa Tutulmaz’ın da katılımı ile çevrimiçi toplantıya katıldığını açıklayarak, “Vatandaşların aşıya geç geldiğini gördük. Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sırası geldiğinde bir an önce aşılarını yaptırmaları gerekiyor ki antikor üretmeye başlasınlar.” dedi.

AŞILAMAYI HIZLANDIRALIM

Kdz. Ereğli’de aşı bulundurma ve aşı yapma kapasitesinin yüksek ancak vatandaşın aşı olma hızının düşük olduğunu kaydeden Çorumluoğlu, sırası gelenlerin yüzde ellisinin ancak aşılandığını belirtti ve “Aşı sırası gelen hemen yaptırsın. Bir an önce aşınızı olun ki, ikinci aşı zamanı gelsin ve antikor üretmeye başlayasınız. Ereğli bu konuda biraz geri kaldı. Özellikle 65 yaş üstünü korumak zorundayız. Topyekün mücadeleye devam ederek Covid’i yeneceğiz, çünkü artık hepimiz yorulduk. Aşı olmayı hızlandırmamız lazım” diye konuştu.

İZİN BELGELERİ SUİSTİMAL EDİLİYOR

Çorumluoğlu, özellikle hafta sonlarında çeşitli bahanelerle izin kağıdı alındığını, ancak suiistimal edildiği durumlara rast gelindiğini ifade ederek, “Adam izin kağıdı almış ancak çekekte balığa çıkıyor, bu olmamalı” dedi.

RADYO ANONSLARI İLE SÜREÇ HIZLANDIRILACAK

DTO Başkanı İrfan Erdem de sürece katkı vermek için radyolara anonslar verilebileceğini hatırlatarak bunun organizasyonunu üstlenebileceklerini kaydetti.

Paylaşın:
594 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ