logo

KAYMAKAMIN GAZETECİLERE ZİYARETİ FORUMA DÖNÜŞTÜ!

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimine iadeyi ziyarette bulundu. Ziyaret gazetecilerin soruları ve Çorumluoğlu’nun cevapları ile adeta foruma dönüştü.

Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetimine iadeyi ziyarette bulundu. 4 Mayıs Salı günü Haber Hayat Ofisinde gerçekleşen ziyarete Dernek Başkanı Doğan Gönüllü ile Yönetim Kurulu Üyeleri; Fikri Kapan, Sabriye Aşır, Arzu Tekin, Hüseyin Aksakal, Aykut Ateş ve Fahrettin Özaydın katıldı.

GÖNÜLLÜ “ÇOK GÜZEL BİR UYUM YAKALADIK”

Ziyaretten yönetim kurulu olarak onur duyduklarını belirten Dernek Başkanı Doğan Gönüllü, kurucu ve yeni üyelerle güzel bir uyumun yakalandığını vurgulayarak, tam kapanma döneminde kurumsal kimlik oluşturma ve etkinlik planlamalarının yapıldığını bildirdi. Gününün yarısını STK ziyaretlerine ayırdığını belirten Çorumluoğlu da, Gönüllü nezdinde ERMED yönetimine başarılar dileyerek, “hangi alanda ne çalışması yapacaksanız, kaymakamlık ve bize bağlı birimler olarak ne tür destek verebileceksek veririz.” dedi. Ziyarette ayrıca basın kartları konusu da görüşüldü.

ÇORUMLUOĞLU : “VAKA VE VEFATLARDA DÜŞME BEKLİYORUZ”

Yaklaşık 1,5 saat süren ziyarette gündemdeki konulara ilişkin soruları da cevaplandıran Çorumluoğlu, Devlet Hastanesindeki 34 yoğun bakım ünitesinin dolu olduğunu, günde 80-90 vaka geldiğini, vaka ile vefat sayılarının bir türlü düşmediğini ancak önümüzdeki dönemlerde düşmesini beklediklerini söyledi.

“SÜREÇ, HAZIRLIKLARLA DEĞERLENDİRİLMELİ”

COVİD 19 Pandemisi tam kapanma döneminin işletmeler ve STK’lar için planlamalarla geçirilmesi tavsiyesinde bulunan Çorumluoğlu, Sağlık Bakanlığının 18 yaşa kadar aşıları tamamlanacağı açıklamalarını hatırlatarak, “Bu ciddi bir imkan. Haziranın ilk haftalarında aşı bolluğunun olacağını düşünüyorum. Sinovac gelecek, Biontech gelecek, Sputnik gelecek, kendi aşımız gelecek. Derken aşıdaki sorun bitecek. Aşı olan arkadaşlar hastalığa yakalanmıyor değil ama çok hafif geçiyor. Onun için ben bu süreci, hem kamu kuruluşları, hem de sivil toplum kuruluşları için hazırlık aşaması olarak değerlendiriyorum.” dedi.

“ÇELİK SEKTÖRÜ İYİ DURUMDA, BASIN OLUMSUZ ETKİLENDİ”

Salgın döneminde insanlarda yorgunluk ve ekonomik kayıplar oluştuğunu belirten Çorumluoğlu, basın sektörünün de olumsuz etkilendiğini gözlemlediğini söyledi. Çorumluoğlu aşılama oranının artması ile kısıtlamaların kademeli olarak kalkabileceğini öngördüğünü bildirerek,
“Aşıyla birlikte bu kısıtlamalar kalkarsa, ekonominin de daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Biz Ereğli olarak biraz şanslıyız. En azından çelik sektörü bu süreçte çok kan kaybetmedi. Çelik ticaretiyle uğraşan arkadaşlarla görüşüyorum. Çelik sektörü şu anda normalden daha iyi durumda…. İyileşen sektörlerden biri de basın sektörü olacaktır diye düşünüyorum. ” diye konuştu.

HÜKÜMET KONAĞI VE EMNİYET BİNASI YATIRIM PLANINA ALINDI

ilçeye yapılması planlanan yatırımlara da açıklık getiren Çorumluoğlu,
“Köydes ödeneğimiz geçen seneden 800 bin lira fazla geldi. 9 Milyon liralık Köydes ödeneğimiz geldi. Bu sevindirici bir şey. Çok vergi toplanamıyor ama bize gönderilen ödenek arttı. Hükümet konağı yatırıma alınan 4-5 yerden bir tanesi. Projeyi sayın Bakanımız değiştirelim dediği için bekliyoruz. Projenin dışı değişti. Biraz daha Safranbolu evlerine benzeyen bir tip oldu. Oraya yakışacağını düşünüyorum. Emniyet ile birlikte olacak. TOKİ yapacak, ihalesini de TOKİ yapacak. Bu yazın orada bir hareketlilik olacağını düşünüyorum. Halihazırda yüzme havuzu, akşam sabah başlayacak, hükümet konağı başlayacak….” dedi.

2 TERSANENİN DAHA SORUNU ÇÖZÜLECEK

Bazı yatırımların geciktiğini kabul eden Çorumluoğlu, “Fakülte sorunu on senedir konuşuluyor. Hükümet Konağı’nın ödeneği 2013’te parası gelmiş, yıl olmuş 2021. Sekiz dokuz sene sürmüş. Tersaneler var. İki yatırımcıya daha tersanenin verilmesi ile ilgili. İki tanesinin sorunu çözüldü, iki tanesinin daha çözmeye uğraşıyoruz. Tersaneler 2007’nin sorunu. Benim zamanının sorunu değil. Ama bunu mazeret üretmeyeceğiz, yılmayacağız. Her birisini ortaya koyabilir, üstüne bir çizik atabilirsek kendimizi şanslı sayacağız” diye konuştu.

“KAMPÜS PROJESİ BELLİ BİR AŞAMAYA GELDİ, TOPLANTILARA ÜNİVERSİTE DE KATILIYOR”

Fakülteler Kampüsü konusundaki ısrarlı sorular üzerine detaylı açıklamalar yapan Çorumluoğlu, “Fakültenin askeri izni çıktı ya da çıkmak üzere. En önemli sıkıntılardan bir tanesi buydu. Resmi olarak bize bildirecekler. Projenin statiği bitti. Bunu üniversite kontrol edecek. Bu söylediklerimizin hepsinde bu yaz bir hareket olacak. Projeyi hazırlamakla bitmiyor. Projenin zemini, elektriği, makinesi çalışılıyor. Bir tane fakülte değil ki, kaç tane fakülte olacak. Farklı bileşenleri var. Her Çarşamba fakülte toplantısı yapıyoruz. Üniversite de gelmeye başladı, onlar kabul edeceği için, onlar çalışacağı için, onların da olurunu almak gerekiyor. Belli bir aşamaya geldikten sonra onları çağırmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

“EREĞLİ-DEVREK YOLU İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

Çorumluoğlu, Ereğli-Devrek yolunun Çaylıoğlu(Güneşli)’na kadar tamamlandığını hatırlatarak, “Ama burada Sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği bir söz var. Devrek Yolu’nu bitireceğiz diye. Bunu anlatacağız, mücadele edeceğiz, siyasiler mücadele edecek, bürokratlar mücadele edecek. Sayın Cumhurbaşkanının gelişi ertelendi ama gelmiş olsaydı en önemli konu Devrek yolu olacaktı.” dedi.

EREĞLİ’YE YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Çorumluoğlu ayrıca Orta Ölçekli Sanayi Bölgesi ve 2. Organize Sanayi bölgesi için alan oluşturma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Yeni yer üretmek lazım. Ticaret odası yürütüyor. Bir tanesi Sücüllü tarafındaki bölge, bir tanesi de bizim OSB ile Alaplı OSB’nin üst tarafında bir yer var. Orayı çalışıyoruz.” dedi.

KAYMAKAM GAZETECİLERLE BİRLİKTE YÜRÜYÜŞ VE GEZİYE KATILACAK

Toplantı şeklinde gerçekleşen ziyaret, turizm değerlerinin yerinde görülmesi amacı ile Çorumluoğlu ve gazetecilerin birlikte yürüyüş/gezi programı sohbeti ile devam edip hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Paylaşın:
576 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ