logo

KAYNAŞMA ÇAYINDA BULUŞUP ÖĞRENCİLERE DESTEK SAĞLADILAR

  • Karadeniz Ereğli Sanat Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği (KESEK) yönetimi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere katkı amaçlı etkinlik düzenlendi.

05.10.2024 cumartesi günü Saat 13.00’te Erdemir Mühendisler Derneği Lokalinde düzenlenen kaynaşma çayında  elde edilen gelir ile Nimet İlköğretim Okulunda eğitim ve öğrenimini sürdüren, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amaçlı katkı sağlandı.

KESEK’tan verilen bilgiye göre; Her bir öğrenci ismine düzenlenen çek olarak hazırlanan katkılar, Dernek Başkanı  Barış İngenç tarafından Okul Müdürü Serkan Çakır’a teslim edildi.  

Dernek yönetiminden etkinlik sonrası yapılan açıklamada, “Etkinlikte emeği geçen Başta Dernek İkinci Başkanımız Esra Özkan’a, Dernek Saymanımız Sevinç Çınar’a, Yönetim Kurulu Üyemiz Güler Barış’a,Nuray Aydemir Şentürk’e, Soroptimist Derneği Genel Sekreteri Eser Müfettişoğlu Ünal’a, dernek üyelemiz Özkan Doğan’a, Erhan Dizdar’a , İrem Çınar’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.” denildi.

KESEK HAKKINDA:

2022 yılında, eğitime gönül vermiş, farklı meslek gruplarından 25 arkadaşın bir araya gelmesi ile kurulan KESEK, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli çalışarak çeşitli sponsorlar ile birlikte köy okullarına kütüphane kurulumu yapmaktadır. Ayrıca özel gün ve haftalarda, okulların dönem başlarında, bilhassa ilköğretim okullarında öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere destek sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.

Sanatsal, kültürel ve toplumsal etkinlikler düzenleyerek bu etkinliklerden elde edilen gelirler ve bağışlarla öncelikli olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerin ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek ve bu çocukları mutlu etmek derneğin temel ilkesidir.

Dernek, şimdiye kadar Bitlis Tatvan Rehabilitasyon Merkezine kıyafet desteği, Kdz. Ereğli ÇOKİM’e yılbaşı moral partisi ve hediye, Kdz. Ereğli Bayat Köyü İlköğretim Okulu kütüphane kurulumu, Pınar Ayhan gösteri ve söyleşisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kızılca Köyü İlkokulu ihtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet yardımı gibi faaliyetlerde bulunmuştur.

Paylaşın:
748 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ