logo

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ HER ALANDA HİZMET ÜRETİYOR

  • Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık; Askeri alan içerisinde bulunan Kaletepe’nin ziyarete açılacağını, yeni Ozon Tesisi’nin hizmet vermeye başladığını, Çocuk Bakım Evi ve Kreşi projesinde sona gelindiğini, asfaltlama ile yeni mezarlık yapımı çalışmalarının hızlandırıldığını açıkladı.

Belediye hizmetlerini bölümler halinde meclis toplantısının 2. gününde sunan Posbıyık, açıklamalarında özetle şu görüşler yer verdi:

KALETEPE HALKIN ZİYARETİNE AÇILACAK

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kaletepe’nin halkın ziyaretine açılması için çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurdu ve desteklerinden dolayı Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur ile Kuzey Deniz Saha Komutanlığı’na Ereğli halkı adına teşekkür etti.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kale Tepe’nin halkın ziyaretine açılacağını duyurdu.

Askeri yetkililere teşekkür eden Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Kale Tepe’nin Ereğli’ye kazandırılması için müracaatları yaptık. Kuzey Saha Deniz Komutanı kabul etti, buradaki Karadeniz Bölge Komutanımız Niyazi Uğur’da çok büyük bize yardım ediyor. Amiralimiz Niyazi Bey’e şükranlarımı sunuyorum. Geçen Niyazi Bey ile görüştük, burayı bize biran önce verirseniz tırpan işleri var, yan taraf orman gibi olmuş. Yaz gelmeden onları bir an evvel halletmek istiyoruz. Tamamen bizim kontrolümüzde olacak. Zabıtalar görev yapacak. Halkımız Kaletepe’ye çok rahat çıkabilecek, çok güzel bir manzarası var. Şuan teslim yazısı bakanlıkta. Milli Savunma Bakanlığı’na ulaşınca burası halkın ziyaretine açılacak.”

OZON TESİSİ HİZMETE GİRDİ, SUDA KOKU VE TAT KAYBI OLMAYACAK

  • Ereğli’nin ve bir çok köyün içme suyu ihtiyacının karşılandığı Süleymanbeyler Arıtma Tesisi’ne 26 milyon TL yatırım yaparak Ozon Tesisi kurduklarını bildiren Başkan Posbıyık, artık suda kuraklık dönemlerinde dahi tat ve koku kaybı yaşanmayacağını söyledi.

Tesis için 26 milyon TL yatırım yaptıklarını anlatan Başkan Posbıyık şunları söyledi:

“Ozonlama tesisinin kurulmasıyla Ereğli’nin içme suyu kalitesi daha da artacak, özellikle kuraklık dönemlerinde yaşanan koku ve tat kaybı giderilecek.  Ozon testleri yapıldı ve devreye alındı.  Ereğli’de çok sağlıklı su rahatlıkla içilebilir. 26 milyon TL bedeli olan bir yatırım. Kdz. Ereğli Belediyesi olarak paranın hepsini biz ödeyeceğiz. Ereğli’ye, belediyeye bu tesisi kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz.”

BELEDİYE KREŞİNİN TEMELİ BU YIL ATILACAK

  • Posbıyık, Erdemir İlkokulu karşısındaki 4 bin 700 metrekarelik alana 2 katlı, etrafında hayvanat bahçesi, ekim-dikim yerleri olan Çocuk Bakım Evi ve Kreşi projesinde sona geldiklerini ve bu yıl içerisinde temel atacaklarını açıkladı.

Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Mayıs ayı toplantısında konuşan belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediyenin Çocuk Bakım Evi ve Kreşi’nin temelini bu yıl atacaklarını açıkladı.

Projede son aşamaya gelindiğini duyuran Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Erdemir İlkokulu karşısındaki eski 2. El Oto Pazarı’nın olduğu alana Çocuk Bakım Evi ve Kreş yapıyoruz. Örnek bir proje hazırlıyoruz.  4 bin 700 metrekare alan, 2 katlı bina. Şu an İstanbul’da proje hazırlanıyor, ön projesi bitti, elektrik projeleri yapılıyor. Çocuklar sadece eğitim almasın, uygulamalarla, hayvanlarla, çiçeklerle, sebzelerle, tohumlarla bir arada olsun ve süreç içinde yer alsın diye bir hedefimiz var. Bu yıl kreşin temelini atmış olacağız.”

EREĞLİ’NİN YOLLARI SİYAH ASFALTA BOYANACAK!

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu yaz sezonunda 60 bin tona yakın sıcak asfalt dökeceklerini, 120 bin metrekare de emisyon asfalt döküleceğini de açıkladı. Taş duvar ve parke ihalelerinin son aşamada olduğunu belirten Başkan Posbıyık, yeni Şehir Mezarlığı ve Şehit Mezarlığı’ndaki çalışmaların da sürdüğünü açıkladı.

Ereğli’de yolların siyah asfaltla boyanacağını anlatan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“Belen Yeni Mahalledeki yeni şehir mezarlığımız definler için hazır hale geldi. 100 Bin kişilik, Allah gecinden versin ama herkese mezarlığımız var. Ücretsiz olarak gömü işlemlerine başladık. Üst tarafına da bir Şehit Mezarlığı yapmak için bir gayreti içerisindeyiz. Allah şehit vermesin, ölüm olmasın ama şuanda Şehit Mezarlığı da hızlı bir şekilde eksiklerini tamamlıyoruz. Milli Savunma Bakanlığı’nın verdiği standartlar ölçüsünde hazırlanıyor.

60 bin tona yakın sıcak asfalt dökeceğimizi söylemiştik, ihale bitmek üzere 120 bin metre kare de emisyon asfalt dökerek Ereğli’de asfaltsız nokta bırakmak istemiyoruz. Ereğli’de yollar siyaha boyanacak. Siyaha boyamakta kararlıyız. Parke, taş duvar ihaleleri de hazırlanıyor, son aşamaya geldi. Dereleri temizlemeye başladık, yaz ayı geldi, gerekli çalışmalar sürüyor.

Müze açılışı yaptık. Türkiye’de 9’ncu oyuncak müzesini açma şerefine meclis üyelerimiz ile birlikte nail olduk. Çok güzel bir olay. Bu hafta Kızılca Köyü’ndeydik, köylere de uzanmaya çalışıyoruz. Oradaki çocuklarımıza ulaşmak, köylerle istişare olmak, elimizden gelen yardımı yapmak istiyoruz. Oyuncak Evi’mizde güzel çalışmalar yapılıyor.”

Paylaşın:
254 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ