logo

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ SAHADA

Bölgemizi etkisi altına alan kar yağışına karşı teyakkuza geçen Kdz. Ereğli Belediyesi, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Kdz. Ereğli Belediyesi dün geceden itibaren kenti etkisi altına alan kar yağışına karşı 600 kilometrelik yol ağında bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm ekipleriyle çalışmalarına başladı.

Sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde de etkisini artıran kar yağışına karşı Kdz. Ereğli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Su ve Kanalizasyon, İtfaiye, Temizlik İşleri, Zabıta başta olmak üzere bütün birimler ana arterler, ara yollar ve yaya kaldırımlarında temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

HASTALAR EVLERİNDEN ALINIYOR, TUZLAMA ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, çalışmaları yerinde denetlemek üzere Belediye  şantiyesine geçti. Bütün önlemlerin alındığını belirten Başkan Posbıyık “Belediyemiz, ikisi aynı zamanda tuzlama yapabilen 4 kar küreme kamyonu, 1 adet kar küreme aracı, 1 adet loder, 3 tuzlama aracı, 9 adet JCB iş makinesi ve 2 greyderi ile çalışmalarını sürdürüyor” dedi.

Hastane yolları ile rampalarda tuzlama çalışmalarının da yapıldığını söyleyen Başkan Posbıyık “İhtiyaç halinde acil hastalar, hamileler ve diyaliz hastaları 4×4 araçlarımızla hastanelere taşınıyor. Şu ana kadar Dağlar mahallemizden bir diyaliz hastamız hastaneye götürüldü. Kıyıcak ve Göktepe mahallemizde de hasta vatandaşlarımıza yardımcı olundu. Halkımız her türlü istek ve şikâyetini ‘Alo 153 Zabıta’ hattına bildirebilir” diye konuştu.

SOKAK HAYVANLARI DA UNUTULMADI

Kdz. Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’nden hayvanlar için önlemler alındı.
Ekipler, Sokak Hayvanları Beslenme Noktaları ile Sokak Kedileri Beslenme Evine mama yem ve sularını koydu. Sahil bandında deniz kuşlarına ekmek, şehir merkezi içinde yaşayan kuşlara buğday ve beslenme noktaları dışında kalan şehrin değişik yerlerine köpek ve kediler için kuru mamalar konuldu. Ayrıca eski araç lastiklerinden kediler için yapılan evler de beslenme noktaları yanlarına yerleştirildi. Çalışmalar kış ayları boyunca devam edecek.

GALERİ FOTOĞRAFLARI :

Paylaşın:
1052 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ