logo

KDZ. EREĞLİ BELEDİYESİ SON MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

  • Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 5 yıllık bir dönemin ardından belediye meclis üyeleriyle birlikte 2019-2024 döneminin son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Hizmetleri için tüm belediye meclis üyelerine Ereğli halkı adına teşekkür eden Başkan Posbıyık, ‘Toplu taşımada revizyon yapıyoruz. Halk Otobüsleri’nin yeni anayasasını hazırlıyoruz. Toplu ulaşımda yeni dönem başlıyor’ dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi, 2019-2024 dönemi son meclis toplantısı AKM Nikah salonu’nda Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın başkanlığında yapıldı.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclis üyelerine 5 yıllık hizmetleri için Ereğli halkı adına teşekkür etti. Posbıyık; “5 senenin sonunda son meclis toplantımızı yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. 5 sene çabuk geçti, geçiyor zaten. Çek ve siyaset meselesi vardır, günü çok çabuk gelir. 5 sene hep beraber Ereğli’nin gelişmesi için samimi duygularla elimizden gelen gayreti gösterdik. Hatalarımız sevaplarımız hepsi bize ait. Ereğli’nin geleceğine hükmetmek belediye meclisinin elinde. Dolayısıyla burada yaptığınız hizmetlerden dolayı muhalefetiyle, iktidarıyla tüm meclis üyelerimize Ereğli halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Her zaman bizim kahrımızı çeken basın mensuplarımıza da şükranlarımı sunuyorum. Karda, kışta bizi izlediler. Burada zaman zaman tartışmalar oldu. Zaman zaman kızgınlıklar oldu, restleşmeler oldu, çok doğal. Kişisel meseleler için kavga etmedik, Ereğli kavgasıydı. Herkes inandığı açıdan bakarak restleşmelere girdi. Ereğli’nin menfaati için yapılan olaylar olarak görüyorum.  Ben tekrar Ereğli halkı adına tüm meclis üyelerine yaptıkları çalışmalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.  Allah razı olsun. Ben zaman zaman tüm meclis üyelerime yüksek sesle konuşmuşumdur, kırgınlık yaratmışımdır, darılanlar, üzülenler olmuştur. Ben bütün haklarımı helal ediyorum, meclis üyelerimden de haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Sizlere 5 senenin sıkıntıları için küçük bir armağan hediye edeceğim. Peşinen söyleyeyim hemen dedikodu yaparlar. ‘Belediye başkanları meclis üyelerine hediye falan veremezler.’ Bu benim aile bütçemden 5 senenin emeği için ileride hatıra olması için arkasında ismimin yazılı birer armağan hediyesiyle teşekkür ediyorum” dedi.

“TOPLU ULAŞIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR”

Kdz. Ereğli Belediye Meclis Toplantısında konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Halk Otobüsleri Kooperatifi ile Belediye tarafından yapılan anlaşma gereği İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından rapor istendiği ve söz konusu raporun geldiğini açıkladı.

Yeni düzenlemelere gidileceğini ve kararların Nisan ayı meclis toplantısında projenin kademeli olarak hayata geçirilmesi için gündeme geleceğini belirten Başkan Posbıyık, “Halk Otobüslerinin ana yasası dedik. Teknik üniversitenin hazırladığı bu raporu meclisimizden daha önce geçirmiştik. Bunun tekrarını yapıyoruz. Çalışmalar sona erdi. Toplu taşıma ücret tarifesi, gidilen mesafeye göre kısa, orta ve uzun mesafe olarak gruplandırılacak, belli saat aralığında ikinci binişler için indirim uygulanacak” dedi.

KALKIŞ VE DURAK YERLERİ

Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert ve Ulaştırma Müdürü Rıdvan Korkmaz, yeni toplu taşıma projesi hakkında sunum yaptı. Yapılan sunumda şu bilgiler verildi:

“Kent Kart verileri ile karşılaştırmak üzere tüm hatlarda fiziki yolculuk sayımları tekrardan yapılarak, güzergahlar, sefer saat programları ve araç tipleri yeniden belirlenmiştir. Toplu taşıma araçlarının kalkış yerleri, durak yerleri ve depolama alanları revize edilerek iyileştirmeler yapılmıştır.

GİDİLEN MESAFEYE GÖRE ÜCRET

Toplu taşıma ücret tarifesinde gidilen mesafeye göre ücretlendirmeye yönelik çalışmalar yapılmıştır.  Özetle; kısa ve orta vadede toplu taşıma sistemi ile ilgili öneriler yapılarak ; ilçemizde değişen şartlara göre toplu taşıma sistemi daha modern ve verimli hale getirilecektir.

100 KİŞİ KAPASİTELİ BÜYÜK OTOBÜSLER

Kemer-Adliye bölgesinden Terminal-Hastane bölgesi ile Kışla-Gülüç ana hatlarında 100 kişi kapasiteli büyük otobüsler ile Ömer Halis Demir Bulvarı üzerinden transit seferler düzenlenecektir. Bu sayede vatandaşların merkezde araç değiştirmesine gerek kalmayacak ve yolculuk süreleri kısalacak, Erdemir Caddesi üzerinde ki yoğunluk bir miktar azaltılacaktır.

MİNİBÜS SEFERİ DÜZENLENECEK

Ara hatlarımızın hemen hemen hepsinde (Aktaş, Kestaneci, Doruk, Toki-Korubaşı, Belen vb.) minibüsler ile daha sık aralıklarla seferler düzenlenecek, vatandaşların talepleri doğrultusunda fiziken halk otobüsü girmeye müsait olmayan alanlara da minibüs seferleri düzenlenecektir. Yolcu taşımacılığının pik saatlerinde örneğin mesai giriş çıkış ile okul saatlerinde ilave midibüs (küçük otobüs) seferleri düzenlenecektir.

KEMER, ADLİYE, TERMİNAL, HASTANE

Yeni yapılacak üniversite kampüsü ile öğrenci yurtları dikkate alınarak, belediyemiz tarafından yeni açılan yollar ile yeni oluşan yerleşim alanları üzerinde minibüs ve midibüs seferleri düzenlenecektir.  Depolama alanları Kemer-Adliye mevkii ile Terminal–Hastane bölgesinde oluşturulacak, bazı minibüsler Katlı Otoparka alınacak olup, şehir merkezinde oluşan araç kalabalığı giderilecektir. Toplu taşıma ücret tarifesi, gidilen mesafeye göre kısa, orta ve uzun mesafe olarak gruplandırılacak, belli saat aralığında ikinci binişler için indirim uygulanacaktır.

ARAÇ ÇEŞİTLERİ

Sunulan rapor doğrultusunda ;  115 adet 14 kişi kapasiteli (engelli vatandaş taşımaya uygun) şehir tipi minibüs, 58 adet 20 (oturan) + 30 (ayakta) olmak üzere 50 kişi kapasiteli şehir tipi midibüs (engelli vatandaş taşımaya uygun mevcut küçük otobüslerden), 6 adet  40 (oturan)+ 60 (ayakta) olmak üzere 100 kişi kapasiteli (engelli vatandaş taşımaya uygun) şehir tipi büyük otobüsler ile toplu taşıma hizmeti sürdürülecektir. Üniversite tarafından teslim edilen teknik rapor, Nisan ayı Belediye Meclisi’ne sunularak ; projemiz kademeli olarak hayata geçirilecektir.”

Paylaşın:
136 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ