logo

KDZ. EREĞLİ BİLSEM’DE OKSİMETRE ÜRETİLDİ

Kdz. Ereğli BİLSEM, koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına destek olmak için ürettiği malzemelere bir yenisini daha ekledi. Kdz. Ereğli BİLEM’de son olarak kandaki oksijeni ve nabzı aynı anda ölçen oksimetre üretildi.

Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi Koronavirüs ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına destek olmak için şimdiye dek ürettiği maske, siperlik, dezenfektan ve tıbbi görüntülemede kullanılan laringoskop aparatı ve ventilatörün ardından kandaki oksijeni ve nabzı aynı anda ölçen, hem pille hem de adaptörlü çalışan oksimetre üretti.  

Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Taylan Çağatay Akın tarafından üretilen cihazın açık kaynak kodlu olma özelliği ile herkesin kullanımına ve geliştirmesine açık olduğu belirtildi.

Oksimetre cihazının Kızılötesi LED ile algılayıcılar sayesinde kanın ışık geçirgenliğinden yararlanarak alyuvarlarda taşınan hemoglobin miktarını ölçebildiği ifade edilirken, nabız değerlerini de ölçen cihazın bu değerleri ekranda gösterdiği belirtildi.

Kdz. Ereğli BİLSEM Müdürü Serkan Çakır, Oksimetre üretiminde emeği geçenleri tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Paylaşın:
669 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ