logo

KDZ. EREĞLİ, DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

  • 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem mağdurlarından bu güne kadar toplam 239 aile ve 911 kişinin Kdz. Ereğli’de farklı yerlere yerleştirildiği açıklandı.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi Kaymakamlığı, ilçede ağırlanan depremzedelerle ilgili bilgi paylaşımı yaptı.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli deprem mağdurlarından bu güne kadar toplam 239 aile ve 911 kişinin Kdz. Ereğli’de farklı yerlere yerleştirildiği açıklandı.

ÇOĞUNLUK, TANIDIK VE AKRABA YANINDA…

Buna göre; Kaymakamlık Afet Koordinasyon Merkezi tarafından 209 aile 773 kişi akraba ve tanıdıklarının yanına, 10 aile 48 kişi öğretmenevine, 1 aile 4 kişi Anadolu Otele, 1 aile 1 kişi Orman İşletme Misafirhanesine, 1 aile 4 kişi Askeriye misafirhanesine, 1 aile 5 kişi TTK Armutçuk Misafirhanesine, 16 aile 76 kişi de hayırseverlerin bağışladığı evlere yerleştirildi.

KAYMAKAMLIĞA BİLGİ VERİLMESİ GEREĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Kdz. Ereğli’ye gelen depremzedelerin sağlık, eğitim, iaşe, psiko destek gibi bütün ihtiyaçlarının Kaymakamlık Afet Koordinasyon Merkezi tarafından karşılandığı belirtilerek, “Kaymakamlığımız Afet Koordinasyon Merkezine bilgi vermeden ilçemize gelen afetzedelerin herhangi bir yere yerleştirilmemesi, sağlıklı koordinasyon sağlanması açısından uygun olacaktır. Lütfen gerekli duyarlılığı gösterelim” denildi.

Paylaşın:
296 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ