logo

KDZ.EREĞLİ FED KAHVALTISINA YOĞUN KATILIM…

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği yönetimi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeni ile kahvaltı etkinliği düzenlendi. Kahvaltıya yoğun katılım oldu.

Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği yönetimi tarafından 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeni ile kahvaltı etkinliği düzenlendi.

14 Mayıs Cumartesi günü Belediyeye ait Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda düzenlenen kahvaltıya yoğun katılım oldu.

KATILIM:

Dernek Başkanı İsmail Şentürk’ün davetlileri karşıladığı kahvaltıya Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı eşi ile birlikte, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, Jandarma Komutanı Ali Akça, Ak Parti İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, BBP İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, Siyasi parti, STK temsilcileri, daire müdürleri, FED Yönetim Kurulu üyeleri Aysel Manay, Ahmet Hasan Eroğlu ile dernek üyelerinin yakınları katıldı.

ŞENTÜRK: “YAŞAMI PAYLAŞMAK İSTİYORUZ”

Sunumları Öğretmen Sultan Çivici tarafından yapılan etkinlikte konuşan Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, dernek faaliyetlerini özetledi ve 25 yıldır 2 bine yakın engelliye hizmet verildiğini söyledi. Pandemi sonrası bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Şentürk “Engelli olmak kişinin kendi tercihi değildir. Hiç kimse sabah çıkarken, akşam eve engelli olarak dönmek istemediği gibi, hiçbir anne de dünyaya engelli çocuk getirmek istemez. Bizler, engelli olarak, toplumda yaşamı sizlerle paylaşmak istiyoruz. Ayrıcalıklı bölgeler, ayrıcalıklı bölümler istemiyoruz. Sadece, yaşamı paylaşacağımız alanların, kullanacağımız mekanların bizlerle paylaşmanızı, kısaca yaşamı bizlerle paylaşmanızı istiyoruz. Biz, zaten içinde bulunduğumuz ortamı aşarak sokağa çıkıyoruz. Fakat sokaktaki engelleri kaldırmamızda sizler bizlere yardımcı olmalısınız.” diye konuştu.

SICAK İLGİYE SICAK TEŞEKKÜR!

Ardından Dernek Başkanı Şentürk, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı’ya hitaben “Görev yapan mülki amirler bize sevgileriyle, sıcak ilgileriyle destek oldular. Devletin bize şefkatli ve sıcak elini her zaman hissettirdiler. Fakat Mehmet Yapıcı Kaymakamım, inanın hepsinden daha sıcak ilgi gösterdi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” sözleri ile teşekkür plaketi takdim etti.

EREĞLİ ŞANSLI ÇÜNKÜ İSMAİL ŞENTÜRK’ÜMÜZ VAR”

Kaymakam Yapıcı’da Dernek Başkanı İsmail Şentürk’ün başarılı çalışmalar yaptığını gözlemlediğini ifade etti ve “Böyle bir plakate layık gösterildiğim için teşekkür ediyorum. Layıkmıyım bilmiyorum ama bir tek şey var; ben İsmail bey ve ekibini çok seviyorum. İsmail Bey’in telefonundaki whatsapp hattında 1986 kişi kayıtlı. Yani 1986 kişiye dokunuyor. Birçok ilçe, ülke gezdim, bir çok yer gördüm, İsmail Bey kadar engelli kardeşlerimizle ilgilenen, çok akıllıca işler yapan bir başkasını görmedim. Bu vesileyle, hepinizin huzurunda Ona teşekkür ediyorum. Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Anayasa’da nitelikleri açıkça belirtilmiştir. Bu niteliklerden birisi de sosyal devlet olmasıdır. Gelişmiş bir sosyal Devlet, engellisine 3 seçenek sunuyor. Gel; ya ben sana bakacağım, ya benim parayla satın aldığım özel sektör bakar, ya da gönüllü kuruluşlar bakar. Gönüllü kuruluşlar sosyal devletten çok önemli yere sahiptir. Biz, Ereğli olarak şanslıyız çünkü, İsmail Şentürk’ümüz var… Kendisine huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum.” dedi. Yapıcı sözlerinin sonunda Şentürk’ü alnında öperek kutlaması duygulu anlar yaşanmasına neden oldu.

KATKI SAĞLAYANLARA PLAKETLE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Etkinlikte ayrıca derneğe katkılarından dolayı; İyi Parti Zonguldak Kurucularından İş İnsanı Batu Müftüoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Müdürü Abdullah Hasçelik, Kuzey Bakım Merkezi Müdürü Şaziye Demirkol ve Yeminli Mali Müşavir Erol Şahin’ e Başkan Şentürk tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

Kahvaltıların Erdemir tarafından sağlandığı ve teşekkür edildiği etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ve sohbetle devam etti.

Paylaşın:
1153 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ