logo

KDZ. EREĞLİ, HAMSİ FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR

“2002 metre en uzun mangal” ödüllü Kdz. Ereğli Hamsi Festivali’nin 14’üncüsü 21 Kasım Pazar günü yapılacak. Belediye, festivalde kullanılacak 1 kilometre uzunluğundaki mangalların montajını tamamlamak üzere. Öğretmenler Günü’nün de kutlanacağı Hamsi Festivali’nde hamsili pilav yarışmalarından, kemençeye, horondan, tuluma kadar birbirinden keyifli etkinlikler yer alacak. Festivalde Resul Dindar konser verecek.

“2002 metre en uzun mangal” dalında 2002 yılında Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Kdz. Ereğli Hamsi Festivali’nin 14’üncüsü 21 Kasım Pazar günü yapılacak. Öğretmenler Günü’nün de kutlanacağı Hamsi Festivali, Ereğlililerle buluşmak için gün sayıyor.

Kdz.Ereğli Belediyesi, 14’üncü Hamsi Festivali için tüm hazırlıklarını sürdürüyor.

Belediye Basın Bürosundan verilen bilgiye göre; Festivalde kullanılacak 1 kilometre uzunluğundaki mangalların montajı Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılıyor. Sahilde bulunan Amfi Tiyatro çevresine kurulacak mangallarda pişirmek üzere vatandaşlara tonlarca hamsi dağıtılacak. Soğan, şişe su, helva, ekmek ile mangallar için kömür, odun ve jel de Belediye tarafından sağlanacak.

Sivil Toplum Örgütleri’ne (STK) hamsiler bir gün önceden soğuk hava deposundan teslim edilecek. Vatandaşlara ise festival günü saat 11.00’den itibaren soğuk hava depolu araçlardan hamsi dağıtımı yapılacak.

RESUL DİNDAR KONSER VERECEK

Hamsi Festivali’nin finalinde Anıt önüne kurulacak sahnede saat 18.30’da Resul Dindar konser verecek.

Öğretmenlerin onur konuğu olacağı Hamsi Festivali’nde hamsili pilav yarışması  düzenlenecek. Festivale katılanlar, Karadeniz’in kıpır kıpır ezgileri eşliğinde, mangal başında birlikte olmanın keyfini yaşayacak.

MANGAL İMALATI FOTOĞRAF GALERİSİ:

Paylaşın:
376 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ