logo

KDZ. EREĞLİ KIZILAY ŞUBESİ YENİ BİNASINDA…

  • Türk Kızılay’ı Kdz. Ereğli Şubesi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk Kızılay’ı Kdz. Ereğli Şubesi’nin yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

2 Eylül Cuma günü ilçe merkezindeki yeni şube önünde düzenlenen tören, Kızılay Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız’ın açılış konuşması ile başladı. Göreve geldikleri günden bu güne sadece kan bağışı ve ihtiyaç sahiplerine sosyal yardımlar yapmadıklarını, öğrenci ve gençlere yönelik etkinlikler düzenlediklerini söyleyen Kdz. Ereğli Kızılay Şube Başkanı Kürşat Yağız, hedeflerinin büyük olduğunu vurguladı.

YAĞIZ: “HEP BERABER BAŞARACAĞIZ”

Yağız konuşmasında, döneminde gerçekleştirilen faaliyetleri özetleyerek, Kızılay kurucu Başkanı Merhum Yusuf Oktay’ı rahmetle andı ve “önümüzde daha büyük hedeflerimiz var, yapmak için hep beraber Ereğli’de kan merkezi dahil olmak üzere ve Türkiye’de bir ilk olacak Kızılay arama kurtarma ekibini kurarak afet bölgelerine en yakın bölge biziz hep beraber el birliği ile bu ekibi kurmayı hedefliyoruz. Zonguldak özel bir bölge madencisi ile, dalgıcı ile Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan yetişmiş insan kalitesi var. Sinerjiyi enerjiye dönüştürebilirsek Kızılay bünyesi adı altında Ereğli’de büyük hizmetler yapacağız. Hedefimiz o yönde ayrım gözetmeksizin hep beraber bunları başaracağız” ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN POSBIYIK TAM DESTEK VERDİ

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kızılay ve Yağız’a destek konuşması yaparak, Ereğli’de kan bankası ihtiyacı olduğunu söyledi.

GENEL MERKEZ YÖNETİCİSİ CAN, TEŞEKKÜR ETTİ

Kızılaycılığın güzel bir bulaşıcı hastalık olduğunu belirten, Türk Kızılayı Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Hüseyin Can, iyilik hareketini gelecek nesle aktarmak için görevlerini yerine getirdiklerini söyledi. Kızılay’ın sadece olan olayların değil, olacak olan olaylarında kapsadığına dikkat çeken Can, “Özellikle gece çıkan yangınlarda da büyük can kayıpları meydana gelmekte. Bunu önlemek işte Kızılay’ın asli görevlerinden bir tanesidir. Bölgelerimizde STK’larımız ile çalışmalarımız var, eski evlerin tesisatlarına küçük bir dokunuş yangınların önüne geçmemize fayda sağlayacaktır. Ben inanıyorum ki Zonguldak bölgemizde de yerel yöneticilerimiz, STK’larımızla bunu başaracağız. Bugün burada şubemizi yeniliyoruz, bu şubemizin ayakta kalabilmesi ve ihtiyaç sahiplerimize daha iyi ulaşabilmemiz için, güzel esnafımız var, güzel bağışçılarımız var. Bağışçılarımızın her geçen gün artacağına inanıyoruz. Her kimin desteği emeği var ise Kızılay ailesi olarak şükranlarımızı sunuyoruz. Her zaman veren el ile alan el arasında aracı olduk, olmaya da devam edeceğiz” dedi.

ERDOĞAN: “KIZILAY İLE GÖNÜL BAĞIMIZ VAR”

Kızılay ile gönül bağı olduğunu söyleyen Zonguldak eski milletvekili Fazlı Erdoğan’da, Kdz. Ereğli Kızılay Şube Başkanı Kürşat Yağız’dan övgü ile bahsederek; atanmasında katkıda bulunan herkese teşekkür etti, Kızılay Ereğli Şubesi’nin hedeflerine ulaşacağına inandığını söyledi.

VALİ YARDIMCISI UÇAR: “EREĞİ’YE YAKIŞTI”

Açılışta konuşan Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar ise konuşmasında Kızılay’ın önemine vurgu yaparak, “ Ereğli’ye yakışır bir mekan olduğunu düşünüyorum, bu mekanın hazırlanıp Kızılay’a sunulmasında emeği geçen başta Kızılay ilçe başkanı olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Ali Molla Camii İmam Hatibi Mustafa Köse tarafından dua yapıldı. Duanın ardından açılış kartelasını kesen protokol üyeleri Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi hizmet binasını gezerek Başkan Yağız’a hayırlı olsun temennisinde bulundu.

Davetliler daha sonra Polisevine geçerek özel çocuklar ve down sendromlu çocukların yaptığı resimlerin sergilendiği resim sergisini gezdi. Burada ayrıca Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi’ne desteklerinden dolayı Osman Şahin’e plaket verildi.

KATILIM:

Kızılay Kdz. Ereğli Şubesi yeni hizmet binası açılış etkinliğine, Zonguldak Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uçar, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türk Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Kdz. Ereğli Jandarma Komutanı Üst Teğmen Ali Akça, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan M. Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Zonguldak eski milletvekillerinden Fazlı Erdoğan ve Faruk Çaturoğlu, Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, Kdz. Ereğli Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Şube Başkanı Abdulkadir Çınar, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri, İl genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.(iha)

Paylaşın:
1159 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ