logo

KDZ EREĞLİ ROTARY KULÜBÜ 40 YAŞINDA

  • 40. kuruluş yıldönümüne ulaşan Kdz Ereğli Rotary Kulübü, Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernörü’nü ağırladığı programda pastalı kutlama yaptı.

Uluslararası Rotary 2430. Bölge Guvernörü Teoman Kaynar ile eşi Merve Kaynar, 40. kuruluş yılına ulaşan Kdz Ereğli Rotary Kulübü’nü ziyaret etti. 19 Ağustos Cumartesi gün gerçekleşen ziyarette; kulüp yönetimi, üyeleri ve eşlerinin katıldığı öğle yemeğinin ardından Uluslararası Rotary 6. Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Aykut Ateş ve 8. Grup Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcı Eray İlhan, Kdz. Ereğli 2023-2024 Dönem Başkanı Doruk Dokuzoğlu ile birlikte yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirildi.

SÖYLEŞİYE KATILDI

Kaynar, burada gazeteciler Doğan Gönüllü ve Fikri Kapan’la söyleşiye katılarak Rotary Kulüpleri’nin ulusal ve uluslarası arenalarda yapılan ve planlanan etkinliklere ilişkin bilgilerini aktarıp, yakın zamanda Barış Konferansı ve Çevre Konferansı düzenleneceğini açıkladı. Özellikle bu yıl 40. yılını dolduran Kdz Ereğli Rotary Kulübü’nün bölgede oldukça etkin ve saygın bir kulüp olduğunu aktaran Kaynar; “Cumhuriyetimizin 100. yılında Kdz Ereğli Rotary Kulübü’müz 40. yaşını kutluyor. Çok önemli ve gurur verici.” dedi.

ELPEK DOKUYAN ELLER KADIN KOOPERATİFİ ZİYARET EDİLDİ

Söyleşinin ardından aynı zamanda Kdz Ereğli Rotary Toplum Birliği dahilinde olan Elpek Dokuyan Eller Kadın Kooperatifi ziyareti gerçekleşti. Ziyarette kooperatif ile ilgili bilgi alan Kaynar, eşi ile birlikte dokuma tezgahının başına geçti. Kaynar; “Kadınlarımıza verilen bu desteği kutluyorum. Kadınlarımızın iş gücüne ihtiyacımız var. Hele ki unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılması özellikle Uluslararası Rotary’nin üzerine fazlasıyla eğildiği bir konu. Desteklerimiz devam edecek.” dedi.

KULÜP HEDEFLERİ ANLATILDI

Akşam yemeği Tims Fabrika’da, Kdz Ereğli Rotary Kulübü ev sahipliğinde Zonguldak ve Akçakoca kulüpleri ortak toplantı şeklinde gerçekleşti. Kulüp üyeleri ve eşleri ile buluşan Kaynar, hedefler hakkında bilgiler verdi. 

KAYNAR, YAŞAM KOÇU KIVAMINDA SUNUM YAPTI

Uluslararası Rotary Kulübü’nün dünyanın en şeffaf kuruluşlarından biri olduğunu belirten Uluslararası Rotary 2430. Bölge 2023 – 2024 Dönem Guvernörü Teoman Kaynar, adeta yaşam koçu kıvamında gerçekleştirdiği sunumunda her yöneticinin bir vizyon ve eylem planı olması gerektiğini vurguladı. Sunumunda ‘liderlik, fark yaratarak başarılı olmak ve zoru başarmak gibi kavramların çok önemli olduğunu detaylandırarak söyleyen Kaynar, “içinizden gelen ‘yapalım’ sesini dinleyin, ‘boşver oturalım’ sesini değil” dedi.
Kaynar, Kulüp yöneticilere yönelik; ‘üyelerini gençleştirmek, genç kalmalarını sağlamak, yaratıcı ve özgürlükçü ortamları oluşturmak ve gençlere söz hakkı vermek’ gibi önerilerini sıralayarak “etkin, imrenilen ve takdir edilen projeler üretin. Puma gibi atılgan olun ama enerjinizi de boşa harcamayın.” tavsiyesinde bulundu.

PROJELERİ ÖZETLEDİ

‘Dünyaya umut ol’ teması ile sürdürülen dönem önceliklerini de özetleyen Kaynar; ruh sağlığına önem vermek, kız çocuklarını güçlendirmek, barışın inşasını sağlamak, çeşitlilik-eşitçilik-kapsayıcılık, çocuk felci ile mücadele ile deprem bölgesine yönelik projeleri detaylandırarak Nisan ayında uluslararası çapta barış konferansı düzenleneceğini açıkladı. Kaynar ayrıca Cumhuriyetin 100. Yılına özel çevreci 100. Yıl anıt parkları projeleri gerçekleştirileceğini söyledi.

ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI İŞLİYOR

Programda ayrıca Finlandiya’da gerçekleşen kısa dönem yaz kampına katılan Asmin Altürk kazanımlarını misafirlere aktardı. Bununla birlikte Kdz Ereğli Rotary Kulübü’nün içinde bulunduğu Uzun Dönem Öğrenci Değişim Programı kapsamına Meksika’dan gelen ve bir yıl boyunca Kdz Ereğli Bahçeşehir Koleji’nde eğitimine devam edecek olan Ashley Melissa Campos Salomon da toplantıya katılarak kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Gecede ayrıca, Uzun Dönem Öğrenci Değişim programı kapsamında ve Kdz. Ereğli Rotary Kulübü sponsorluğunda, eğitime giden Demir Dinçer’in Tayvan’a ulaştığı ve aile tarafından güleryüzel karşılandığı açıklandı.

Toplantıda bağışçılara ödülleri takdim edildi ve gece Kdz Ereğli Rotary Kulübü’nün 40. yıl pastası kesilerek sona erdi. 

Paylaşın:
539 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ