logo

KDZ. EREĞLİ’DE 33 BİN 625 ÖĞRENCİ KADEMELİ EĞİTİME BAŞLADI

          2020-2021 eğitim öğretim yılının açılışı nedeni ile Kdz. Ereğli’de ‘de Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun katılımlarıyla Kestaneci İbrahim İzmirli İlkokulu’nda açılış programı düzenlendi. Kdz. Ereğli’de ilk, orta ve ilkokul düzeyinde toplam 33 bin 625 öğrenci için yeni ders yılı başlamış oldu.

       İlçede okul öncesi eğitimde 1,300 öğrenci  ve ilkokul 1.sınıflarda 2,325 öğrenci 21 Eylül Pazartesi günü ‘’Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu”na göre her türlü önlemin alınarak eğitim-öğretim faaliyetlerine başladı. Pandemi şartları gereği okullarda 21-25 Eylül tarihleri arasında haftada 1 gün 30 dakikalık 5 ders saati, 28 Eylül -2 Ekim tarihleri arasında haftada 2 gün 30 dakikalık  5 ders saati , 5 -9 Ekim tarihleri arasında haftada 2 gün 30 dakikalık 5 ders saati olacak şekilde uygulanacak. 278 öğrenci ise taşımalı eğitim kapsamında taşınarak okullarında eğitim görecek.

Büyük bir özlem ve heyacanla başlayan yüz yüze eğitimle birlikte uzaktan eğitim faaliyetleri de devam ediyor. İlçede diğer sınıf düzeylerinde de 30,000 öğrenci  TRT EBA TV,EBA  ve EBA Canlı Ders ile diğer platformlardan uzaktan eğitim faaliyetleri devam etmekte.. .Evinde internet ve bilgisayar olmayan öğrencilerin faydalanabilmesi  için tüm okullarda EBA Destek Noktaları oluşturuldu. Ayrıca internet altyapısı olmayan köylerde yaşayan öğrenciler için de Mobil EBA Destek Noktaları oluşturuldu.

Paylaşın:
706 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ