logo

KDZ. EREĞLİ’DE ALTERNATİF YOLLAR HIZLA AÇILIYOR

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın kent trafiğinin yükünü azaltmak, yeni alternatif yollar oluşturmak için başlattığı çalışmalar, Kepez-Belen hattında devam ediyor. Çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Posbıyık, kentin geleceğine dönük müthiş bir çalışma içinde olduklarını belirterek; “Mühendisler, müteahhitler gelip açtığımız bu yolları incelesinler. Kısa zamanda Kdz. Ereğli Belediyesi’nden başka bu yükü kaldırabilecek kimse var mı görsünler. Açtığımız bu yeni yollar sayesinde bölgedeki trafik yükü rahatlayacak” dedi.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kepez-Belen hattında devam eden yeni yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Başkan Yardımcısı Oğuz Cömert ve ilgili teknik ekiple Uyuyan Güzel Tepesi çevresini Belen Sanayi, Terminal ve Hastane yoluna bağlayacak alanda incelemelerde bulunan Başkan Posbıyık, şunları söyledi:

“KENT TRAFİĞİNİN YÜKÜ AZALACAK”

“Ara yollar konusunda müthiş bir çalışmamız var. Bunun için planlamamızı önceden yaptık ve ona göre yeni iş makineleri aldık. 4 makine için çok büyük paralar ödedik. Önce kiralamayı düşündük ama ileriye dönük yatırım için satın aldık makineleri…  Kepez Belen bölgesine, Uyuyan Güzel tepesi çevresini bağladık. Burada çok büyük mücadele veriyoruz.  İnşaattan anlayan mühendisler, müteahhitler gelip buraları bir incelesinler. Bu kadar kısa zamanda bu işleri yapmak Ereğli Belediyesi’nin personeli ve makine gücüyle oluyor. Yoksa bu kadar toprak havalesi yapmak kolay değil. Belen’e ve Hastaneye giden yolu bağlıyoruz. Üst mahallelerden ana caddeye inmeden insanlar rahat bir trafikle Terminal, Hastane ve Sanayi Sitesi’ne ulaşabilecekler. Böylece kent trafiğinin yükünü bir nebze daha azaltmış olacağız. İlerleyen zamanlarda bu yollardaki su, kanalizasyon ve asfalt işleri bittikten sonra bu bölgelerde trafik büyük ölçüde rahatlayacak.”

Paylaşın:
407 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ