logo

KDZ. EREĞLİ’DE CHP’NİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Karadeniz Ereğli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla, CHP İlçe Başkanlığı tarafından çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Karadeniz Ereğli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin 98. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla, CHP İlçe Başkanlığı tarafından çelenk sunma töreni gerçekleştirildi.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören kapsamında CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Dr. Eylem Ertuğrul Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

ERTUĞRUL, “98 YILLIK ÇINAR…”

Ertuğrul, törende yaptığı konuşmada, temelleri 4 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde atılan ve Kurtuluş Savaşı ve zaferin mimarı Büyük Atatürk tarafından 9 Eylül 1923’te kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bugünkü mirasçıları olduklarını belirtti. 

CHP’nin ecdadın, canını, malını, namusunu, bu vatan topraklarını düşman çizmelerinin ayakları altından alıp kurtaran onurlu, namuslu insanların kurduğunu ifade eden Ertuğrul, “Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi bugün de daha fazla özgürlük isteyen, daha fazla demokrasi isteyen, daha gelişmiş tam bağımsız bir Türkiye hayal eden tüm kitlelerin adresidir. 98 yıllık bu çınarın gölgesinde huzur ve kardeşlik içerisinde yaşayan Türk ulusu, daha nice yıllar bu ulu çınarın kökleri gibi birbirine sımsıkı sarılarak yaşayacaktır.”dedi. 

Bu ülkeyi kurtaranlara ve bu partiyi kuranlara borçlarını erken veya zamanında gerçekleştirilecek seçimde iktidarla ödeyeceklerini belirten Ertuğrul, “Atatürk ilke ve devrimleri ile 2. Yüzyıla Çağrı Beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında , ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Ertuğrul’un konuşmasının ardından, törene katılanlar anıt önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene Ereğli Belediye Başkan Yardımcıları, bazı meclis üyeleri, parti yöneticileri ve üyeleri ile vatandaşlar katıldı.

Paylaşın:
370 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ