logo

08 Nisan 2024

KDZ. EREĞLİ’DE POLİS HAFTASI KUTLANDI

Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası nedeniyle Kdz. Ereğli’de çelenk sunma töreni düzenlendi. 

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu kuruluş yıl dönümü ve Polis Haftası etkinlikleri kapsamında Anıt Park’ta çelenk sunma programı yapıldı. Törene Kdz. Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Günay, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Ali Akça, Daire Müdürleri, Muhtarlar ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu, bayraklar göndere çekildi. 

ÜNLÜ: “HER TÜRLÜ SUÇA, SUÇLUYA KARŞI AMANSIZ MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ünlü, törende yaptığı konuşmada; 10 Nisan 1845’te kurulan Türk Polis Teşkilatı’nın halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, suç işlenmesini önlemek ve suçluları adalete teslim etmek gibi önemli görevleri yerine getirmenin yanı sıra, ülkede huzur ve güven ortamının tesisinde de büyük rol üstlendiğini belirterek, şunları ifade etti: 

“179 yıllık geçmişe sahip emniyet teşkilatımız; birikim ve tecrübesiyle çağın yeniliklerini ve demokratik değerleri özümseyerek üstlendiği bu zor görevi başarıyla devam ettirmektedir. Şanlı tarihi ve destansı mazisiyle, milletimize büyük bir sevgi ve sadakatle hizmet eden teşkilatımız, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğünü kendine ilke edinmiştir.

Bu şiarla milli birlik ve beraberliğimizin bekası adına her türlü suça, suçluya ve terör örgütlerine karşı amansız mücadelemiz, hız kesmeden azim ve kararlılıkla devam edecektir. Değerli çalışma arkadaşlarım; ilçemizde huzur ve güvenliğin sağlanmasında uyuşturucu ile mücadele, genel asayişin ve trafik düzeninin sağlanması, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, suçu önleyici tedbirlerin alınması için gerekli adımları tereddütsüz ve tavizsiz bir şekilde atacak, milletimizin desteği, sevgisi, güveni, her birinizin fedakârlığı, azmi ve gayretiyle yolumuza devam edeceğiz.

Bu vesileyle; her türlü koşulda büyük zorluklara katlanarak omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde görev yaptığımız tüm teşkilat mensuplarımızın aileleri ile birlikte, Türk Polis Teşkilatı’nın 179’uncu kuruluş yıl dönümünü kutlar, görevleri başında hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Mesai arkadaşlarıma, eş ve çocuklarına sağlık ve esenlikler diliyorum. Konuşmama Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle son veriyorum; “Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır”

Tören, Atatürk Anıtı önünde toplu fotoğraf çektirilmesinin ardından son buldu.

Paylaşın:
165 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ