logo

KDZ. EREĞLİ’DE TEKERLEKLİ SANDALYE TESLİM TÖRENİ YAPILDI

Kdz. Ereğli’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. Törende Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından temin edilen 10’u akülü 10’u da manuel olmak üzere 20 adet tekerlekli sandalye ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edildi. 

Kdz. Ereğli’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla İbrahim-Süheyla İzmirli Fen Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda tören düzenlendi.

Törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Saffet Bozkurt, CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk ve yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını  yapan Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, tören kapsamında 20 engeli vatandaşa tekerlekli sandalye teslim edileceğini belirtti. 

ŞENTÜRK, “ENGELLİ OLMAK KİŞİSEL BİR TERCİH DEĞİL”

Şentürk, Milletvekili Polat Türkmen ile birlikte 2 ay önce Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı ziyaret ettiklerini ve Erbaş’tan imkanları dahilinde tekerlekli sandalye talebinde bulunduklarını hatırlattı ve “Yaklaşık bütçesi 219 bin TL olan 10 adet akülü 10 adet manuel tekerlekli sandalyeyi bugün burada arkadaşlarımıza buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Engelli olmak kişisel bir tercih değildir. Hangimizin ne zaman bu sorunla karşılaşacağını Allah’tan başka bilen yok. Bizler toplumu sizlerle paylaşabileceğimiz imkanları istiyoruz, daha fazlasını değil. Bir binaya geldiğimizde merdiven varsa rampa görmek istiyoruz, üst katta kat varsa asansör görmek istiyoruz, kaldırım olan yerde rampa görmek istiyoruz. Bunlar arzu edildiğinde yapılamayacak şeyler değil. Bu vesile ile bugünkü organizasyona emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”dedi. 

BOZKURT, “KURSİYER SAYISINA BAKILMAKSIZIN HER ENGELLİ BİREYİMİZE KURS AÇILMAKTA”

Kdz. Ereğli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Metin Bozkurt, konuşmasında engelli bireylerin toplumsal yaşama uyum sağlamasına destek olmak amacıyla devletin tüm birimlerinin önemli çalışmaları hayata geçirdiğini belirtti ve “Evde bakım hizmetleri, engelli rampaları, sağlık ve eğitime erişimin kolaylaştırılması gibi çalışmalar en güzel örnekler arasında sayılabilir. Milli Eğitim Bakanlığımız ise kapsayıcı eğitim felsefesiyle eğitim programlarını yeniden düzenlemiştir. Ders ve çalışma kitaplarında engelli bireylere yönelik konu ve etkinliklere daha çok yer vermiştir. Eğitim ortamları ve okullarımız kapsayıcılıkla tasarlanıp tüm öğrencilerimizin bir arada eğitim görmelerini destekleyecek düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Engelli öğrencilerimize yönelik özel eğitim iş ve uygulama okullarıyla, evde eğitim faaliyetleri ve destek eğitim odalarıyla bu öğrencilerimizin hem akademik, hem sosyal hem de duygusal gelişimleri desteklenmektedir. Yaygın eğitimde engelleri ortadan kaldırıp, dostlarımızın bilgi edinip beceri kazanmalarını teşvik edecek düzenlemeler de yer almaktadır. Halk Eğitim Merkezlerimizde kursiyer sayısına bakılmaksızın her engelli bireyimize kurs açılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin önderliğinde başlatılan ‘Özel Yürekler Halk Eğitim Merkezi’ projesiyle de engelli bireylerin yaygın eğitimden yararlanmalarına yönelik çalışmalar hız kazanmıştır. Zonguldak Ereğli Halk Eğitim Merkezimizde de 2 öğrencimize futbol, 15 öğrencimize de resim kursuyla yaygın eğitime dahil etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Engelli olan 1 personelimiz de kurumda görevlendirilerek hem kendine, hem topluma hem de yaygın eğitime katkı sağlamaktadır. Aynı zamanda engelli dostlarımızı daha iyi anlayabilmek için 10 işaret dili kursumuzda 200 kursiyerimize eğitim verilmektedir. Hali hazırda devam eden ve Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz ahçılık kursumuz da engelli bireylere yönelik kurslarımız arasında yer almaktadır. Zonguldak Ereğli Halk Eğitim Merkezi olarak tüm kurum ve kuruluşlarla yürüttüğümüz çalışmalarımızla tüm engelleri farkındalığımız ve sevgimizle asmanın en güzel örneğini de göstermiş bulunuyoruz.”ifadelerine yer verdi. 

KÜTÜKÇÜ, “HER ZAMAN ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Törende Kdz. Ereğli Müftüsü ve Türkiye Diyanete Vakfı Kdz. Ereğli Şube Başkanı Sabri Kütükçü de söz alarak, diyanet olarak her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti ve “Bu yıl Türkiye Diyanet Vakfımız 3 Aralık Engelliler Günü’nde dostlarımızı unutmadı; 10 adet akülü sandalyeyi ve 10 adet de tekerlekli sandalyeyi hak sahiplerine bugün burada teslim ettik. Müftülük olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin bu güzel gününde yanında olmaktan son derece mutlu ve bahtiyarız. Rabbim bundan sonraki yaşantılarını sağlık ve afiyetle devam etmeyi nasip eylesin.”diye konuştu.

TÜRKMEN, ŞENTÜRK’Ü TEBRİK ETTİ

Son olarak konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk’ü çalışmalarından dolayı tebrik ederek, “enerjisi ve sevgisiyle bu hizmetlere kendini adamış, hiçbir karşılık beklemeden hizmetlerini sürdürüyor. Bizi de teşvik ederek bu iyilikleri yapmamıza vesile kılıyor o yüzden kendisine çok teşekkür ediyorum. 3 Aralık Engelliler Günü’nüzü tebrik ediyorum. Dünyada gördüğümüze bir şey var; her toplum engellilerine sahip çıkıyor fakat şunu bilmenizi isterim; en lazım olan sevgiyi ihmal ettiklerini görüyorum. Türkiye’de işte bu sevgi bütün topluma yayılan, toplumdaki dezavantajlı gruplarımız da dahil olsa o sevgiden mahrum etmediğimiz müddetçe, ki bolca da Türkiyemizde ve insanımızda var bu sevgi bizi bağlayan, birlikte yaşama sevincini veren en büyük hadiselerden birisidir. Dolayısıyla avantajsız gibi görünen olaylarımız bu sevgiyle avantajlı hale gelecektir diyorum.”dedi. 

Konuşmaların ardından Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Şentürk; Milletvekili Türkmen, Kaymakam Yapıcı ve İlçe Müftüsü Kütükçü’ye desteklerinden ötürü plaket takdiminde bulundu. 

Törende ayrıca, İŞKUR Kdz. Ereğli Hizmet Merkezi ile Fiziksel Engelliler Derneği arasında düzenlenen satın alma görevlisi elamanı yetiştirme, meslek edindirme projesi kapsamında eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları protokol üyelerince takdim edildi. 

Tören, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Paylaşın:
298 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ