logo

KDZ. EREĞLİLİ GENÇLER ÖRGÜTLENDİ

Kdz. Ereğli’de 14’ü kurucu olmak üzere 130 genç bir araya gelerek Kdz. Ereğli Gençlik Platformu’nu kurdu.

Kdz. Ereğli’de 14’ü kurucu olmak üzere 130 genç bir araya gelerek kısa adı KERGEP olan Kdz. Ereğli Gençlik Platformu’nu kurdu. Platformun kuruluşu Formenler Derneği Salonu’nda yapılan açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Kurucular Kurulu üyesi Yiğitcan Yıldırım, Kdz. Ereğli’nin ilk gençlik platformunu kurduklarını belirterek, ilçede yaşayan tüm gençlere platforma katılma davetinde bulundu.

ATATÜRK’ÜN YOLUNDA…

Platformun temel ilkesinin her görüşe ve fikre eşit çizgide olmak olarak açıklayan Yıldırım, “KERGEP’in ideolojisi yoktur. Fikri, partisi yoktur. Karadeniz Ereğli Gençlik Platformu Atatürk’ün, “Ey Türk gençliği! Birinci vazifen; Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.” hitabındaki Ey Türk gençliği diye seslendiği gençlerin birleştiği oluşumdur. A partili de vardır. B partili de vardır. Milliyetçi de vardır. Sosyalist de vardır. Demokrat da vardır. Her kesimden genç burada yer alır”dedi.

Toplantıda; gençlerden oluşturulan Divan Kurulu seçim hakkında bilgi verdikten sonra başvurular kabul edildi.

YİĞİTCAN YILDIRIM OY BİRLİĞİ İLE

Tek liste ile gidilen seçimde başkan adayı Yiğitcan Yıldırım; 130 oyun 129’unu aldı. 1 oy ise geçersiz sayıldı.

Platform başkanlığına seçilen Yıldırım, katılımcılara ve kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, “Bu soğuk havada bir Pazar günü bu salona teşrif ettiniz. Pazar gününüzü bizlere ayırdınız. Başta gençler olmak üzere tüm siyasi partilere, derneklere, kurumlara teşekkür ediyorum. Her birinizin ayağına sağlık. Allah hepinizden razı olsun. Gösterdiğiniz teveccüh için teşekkür ederim. Türk Gençliğine layık olmaya çalışacağız.” diye konuştu.

Kuruluş toplantısı ve Seçimli Genel Kurula; CHP İlçe Başkanı Eylem Ertuğrul, İyi Parti İlçe Başkanı Evrim Balbaoloğlu, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Tunay Berber, Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Yeliz Özakın Armağan, İyi Parti Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantı dilek ve temennilerin alınmasıyla sona erdi.

Paylaşın:
866 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ