logo

16 Aralık 2021

KEAL ÖĞRENCİLERİNİN KONSERİ BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi (KEAL) öğrencilerinden oluşan ‘KEAL Korosu ve Orkestrası’nın hazırlamış olduğu konser büyük beğeni aldı.

Kdz. Ereğli’de KEAL Korosu ve Orkestrası, Müzik Öğretmeni Selçuk Özer yönetiminde konser verdi.

15 Aralık Çarşamba günü Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi’nde KEAL Eğitim Vakfı ve Mezunlar Derneği’nin desteği ile gerçekleştirilen konsere Okul Müdürü Selçuk Altın, Müdür Yardımcıları Ersan Arslan ve Asiye Çığrı Yıldırım, KEAL Eğitim Vakfı Başkanı Aykut Ateş, Okul Aile Birliği Başkanı Gülten Karadağ, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

İLK BÖLÜM TÜRKÜLERE AYRILDI

24 kişiden oluşan KEAL Korosu ve Orkestrası tarafından hazırlanan ve 10 özel parçanın yer aldığı konserin ilk bölümünde solo ve koro halinde Anadolu’nun tüm renklerini yansıtan Türküler seslendirildi.

Türk Halk Ozanı Aşık Veysel’in ‘Beni Hor Görme Gardaşım’ eserinin koro olarak seslendirilmesi ile başlayan konserde ‘Deniz Üstü Köpürür’ ve ‘Yekte’ Türküleri yine koro olarak seslendirildi.
12’nci sınıf öğrencisi Boran İpek’in solo olarak seslendirdiği Bitlis’te Beş Minare Türküsü de dinleyenlerden tam not aldı.

Konser’de Bozkırın Tezenesi olarak anılan Halk Ozanı Neşat Ertaş da unutulmayarak ‘Al Yanak Allanıyor’ Türküsü koro olarak seslendirildi. Öğrencilerin başarıyla seslendirdiği hareketli Türkü’ye dinleyiciler alkışlarıyla eşlik etti.

İKİNCİ BÖLÜMDE POPÜLER ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

Konserin ikinci bölümünde ise popüler şarkılara yer verildi. Koro olarak Barış Manço’nun ‘Gül Pembe’, MFÖ’nün ‘Mazeretim Var Asabiyim Ben’, Özdemir Erdoğan’ın ‘Gurbet’ ve Bulutsuzluk Özlemi grubunun sevilen şarkısı ‘Sözlerimi Geri Alamam’ seslendirildi.

Konserde 11’inci sınıf öğrencisi Aleyna Özdemir, Zülfü Livaneli ile Sezen Aksu’nun kaleme aldığı ‘Belalım’ şarkısını seslendirerek kulakların pasını sildi.

ALTIN, EMEĞİ GEÇENLERİ KUTLADI

Okul Müdürü Selçuk Altın, konser bitiminde yaptığı konuşmada; etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen öğrencileri ve öğretmenlerini kutladı ve “KEAL ailesi olarak okul aile birliğimiz, vakfımız, mezunlar derneğimiz ve bize destek veren bütün sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hepimizin bir aile olduğu bilincini bize yaşatan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Biz akademik başarının yanı sıra öğrencilerimizin sportif, sosyal ve kültürel alanda da kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Öğrencilerimizin bir şeyler başarabileceklerini ve çok güzel eserler çıkarabileceklerini biliyoruz ve onları her zaman destekliyoruz.”dedi.

Altın daha sonra Müzik Öğretmeni Selçuk Özer’e çiçek takdiminde bulundu ve Özer de konserin gerçekleşmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti. Konser sonunda koro ve orkestradaki öğrenciler adına Müzik Öğretmeni Selçuk Özer ve orkestraya yan flüt enstrümanıyla eşlik eden Müzik Öğretmeni Songül Özdemir’e çiçek takdim edildi.

Gecenin ardından konser ekibi bu güzel konseri hep birlikte Ümid Steak House’da yemek yiyerek kutladı.(Kaynak: ereğlikenthaber.com)

Paylaşın:
1103 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ