logo

KEALMUN’24 KONFERANSI BAŞLADI

  • Farklı okullardan lise öğrencilerinin katıldığı KEALMUN’24 Konferansı açılış konuşmaları ile başladı. Birleşmiş Milletlerin model alındığı ve belirli konuların İngilizce olarak tartışılacağı konferansta; 15 okuldan, dünya vatandaşı olmaya aday 250 öğrenci Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi organizasyonu ile bir araya geldi.

Kdz. Ereğli’ Anadolu Lisesi(KEAL)’nin ev sahipliği yaptığı KEALMUN’24 konferansı 26 Nisan Cuma günü saat 10.30’da Erdemir Kültür Merkezinden düzenlenen açılış töreni ile başladı. Toplantıya İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, yöneticiler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından lise öğrencilerinin İngilizce sunum yaptığı konferansta ilk olarak Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Okul Müdürü Selçuk Altın selamlama konuşması yaptı.

ALTIN: ÖĞRENCİLERİN UFUKLARI GENİŞLEYECEK, BAKIŞ AÇILARI DEĞİŞECEK”

Proje kapsamında akademik ve sosyal anlamda eşsiz bir deneyim yaşatmayı dileyen Müdür Altın konuşmasında, projenin okullarında ilk defa gerçekleştirileceğini açıkladı. Altın konuşmasında  “Milletimizin aydınlık geleceğine dair ümit verici faaliyetleriyle ön plana çıkan okulumuz öğrencilerinin, uluslararası meselelere gençliğin bakışını ortaya koymak üzere tertip ettikleri bu güzel etkinlik, düşünen, çözüme odaklanan ve samimiyetle bir şeyler yapmak amacıyla gayret gösteren gençler için önemli bir örnektir. Bir milletin varlığını devam ettirecek temel unsur; iyi yetişmiş, donanımlı, ahlaklı, erdemli, vatan, millet aşkıyla yanıp tutuşan ve aynı zamanda yaşadığı dünyanın sorunlarını yakından takip edip çözümler üretmeye çalışan gençlere sahip olmasıdır. Böyle bir neslin yetişmesi, nitelikli bir eğitim ortamının yanı sıra nitelikli etkinliklerle ve uygulamalarla mümkündür. İşte burada açılış toplantısını yaptığımız model birleşmiş milletler etkinliği, teoride ve pratikte gençlerin neleri yapabileceğini göstermesi açısından da örnek bir çalışma olacaktır. MUN konferansları çok karmaşık görünen problemleri yeni tanıştığınız komite arkadaşlarınızla çözebileceğiniz, topluluk önünde konuşma korkunuzu yenebileceğiniz, kendinizden çok farklı insanları tanıyabileceğiniz, sınırlandırılmamış bir alanda düşünce özgürlüğünüzü farklı dillerde tartışabileceğiniz, İngilizcenizi ilerletebileceğiniz keyifli etkinliklerdir. Bu tarz etkinlikler ile öğrencilerimizin ufuklarının genişleyeceğine, dünyaya bakış açılarının değişeceğine inanıyoruz.” dedi.

ATEŞ, DERVİŞOĞLU VE GÜNERİ MEMNUNİYETİ İFADE ETTİ

Açılış konuşmalarında söz alan Kdz. Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Aykut Ateş, Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi 1988 mezunu olan Uganda Cumhuriyeti İstanbul Fahri Konsolosu ve Türkiye Uganda İş Konseyi Üyesi Levent Serdar Dervişoğlu ve Danışman öğretmen Birsen Güneri, İngilizce olarak yaptıkları konuşmalarda projenin paydaşı olmaktan duyulan memnuniyeti ifade ederek katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Konferansa Komite Üyesi öğrencilere söz verilmesi ile devam etti.

Paylaşın:
294 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ