logo

KELEŞ, BAKAN URALOĞLU’NDAN EREĞLİ İÇİN DESTEK İSTEDİ

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na ilçenin öncelikli ulaşım sorunlarının giderilmesine yönelik destek talep etti.

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş’in Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız’la birlikte, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımı ile Zonguldak’ta gerçekleştirilen, Sivil Toplu Kuruluşları ve İş İnsanları Toplantısına katıldığı bildirildi.

KARAYOLLARI, DEMİRYOLU VE KAFES BALIKÇILIĞINI GÜNDEME GETİRDİ

TSO’dan yapılan açıklamaya göre; Başkan Keleş, toplantıda söz alarak Bakan Uraloğlu’na Kdz. Ereğli-Alaplı arasında projesi hazırlanan çevre yolunun yatırım programına alınarak yapımının bir an önce gerçekleşmesi, Karadeniz Ereğli ve Alaplı İlçelerinde halen faaliyette olan OSB’lerin kullandığı yolun karayolları ulaşım ağına alınarak onarımlarının periyodik olarak sağlanması, Karasu- Kocaali- Akçakoca-Ereğli –Bartın’ı kapsayan ve bu güzergahlardan oluşan Adapazarı-Karasu Demiryolu Hattının tamamlanması ve Kafes balıkçılığı yatırımı projesinin önündeki bürokratik engellerin aşılması konusunda destek verilmesini ve çalışmaların hızlandırılmasını talep etti.

Bakan Uraloğlu’da Başkan Keleş’in taleplerine ilişkin OSB Bağlantı yolunun karayolları tarafından asfalt çalışması yapılacağını, Ereğli- Alaplı Çevre Yolunun ihalesine önümüzdeki dönem çıkılacağını, demiryolu projesinin hızlandırılacağını ve kafes balıkçılığı konusunda ortaya çıkan engellerin ortadan kaldırılması için konuyu değerlendireceklerini belirtti.

Paylaşın:
310 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ