logo

KELEŞ: “BELEDİYE MECLİSİNDE İŞ İNSANLARI DA OLMALI”

  • Kdz. Ereğli Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, 19 Kasım Pazar günü Batı Karadeniz’de meydana gelen ve en çok ilçeyi etkileyen fırtına-sel afeti ile ilçe gündemindeki konuları gazetecilere değerlendirdi ve belediye meclisinde emeklilerin çokluğu yerine iş insanlarının olması gerektiğini savundu

Afet nedeni ile geçmiş olsun dileklerini ileten Keleş, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, AFAD Başkanı Okay Memiş, Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve tüm yetkililere yakın ilgileri nedeni ile teşekkür etti.

Afetten 226 işletmenin etkilendiğini ve hasar tespitlerinin yapıldığını açıklayan Keleş, KOSGEB’ten uygun şartlarda kredi talebinde bulunulduğunu tekrarladı.

Şehrin altyapısında sorunlar olduğunu “altyapı ve plansızlık nedeni ile zarar görüyoruz” ifadeleri ile özetleyen Keleş, Milletvekili Bozkurt’a gayretli çalışması nedeni ile teşekkür etti ve Enerjisa’nın sınıfta kaldığını söyledi.

Keleş, 1 Kasım itibarı ile Tarımsal Kırsal Kalkınma desteklerinden bölgenin de yararlanacağını açıkladı ve Kafes Balıkçılığı ile 2. Organize Sanayi Projelerinin devam ettiğini söyledi, Yeşil Mutabakat konusunda AB projesi hazırlandığını açıkladı. TOBB’un Ereğli’ye yaptıracağı okulun yerinin değiştirilmeye çalışıldığını bildiren Keleş, Kırmacı bölgesi için ihaleye çıkılacağını belirtti.

TSO Başkanı Arslan Keleş, Belediye meclisinde iş dünyasını temsil eden üyelerin bulunması gerektiğini ifade ederek, gerekçelerini açıkladı.

Ereğli’nin il olmasını desteklediklerini tekrar eden Keleş, Çorlu ilçesinden ilham alınarak çalışma yapıldığını kaydetti.

Erdemir Genel Müdürü Aşkın Peker’le olumlu bir görüşme yaptıklarını açıklayan Keleş, Ermedan’in işlerinin ilçe dışından firmalar verilmesini doğru bulmadığını kaydederek, Ereğli esnaf ve sanayicisine pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini savundu.

Ereğli Belediyesporunun başarılı olamadığını söyleyen Keleş ayrıca, belediye limanına yatırım yapılması gerektiğini, belediyenin işletememesi halinde TSO olarak talip olabileceklerini ve tersaneler bölgesinde işlerin iyi gittiğini sözlerine ekledi.

Paylaşın:
299 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ