logo

KELEŞ: “EREĞLİ MAALESEF YENİDEN İNŞA EDİLECEK”

Kdz. Ereğli’de dün gün boyu etkili olan fırtına ve aşırı yağış kentte birçok olumsuzluğa neden oldu. Yaşanan felaketin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı. Hasarın en yoğun olduğu sahil boyunda incelemelerde bulunan Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, “ne olduğunu görmeye, anlamaya çalışıyoruz. Çünkü dün ne olduğunu anlamak hava koşullarından dolayı mümkün değildi. Bügün tüm çıplaklığıyla her şey ortada. Maalesef şehir yeniden inşa edilecek.”dedi.

Meteoroloji’nin Batı Karadeniz’de şiddetli fırtına beklentisi nedeniyle turuncu uyarı verdiği illerden biri olan Zonguldak’ta gece saatlerinden itibaren etkili olan fırtına ve sağanak yağış Kdz. Ereğli ilçesinde de birçok olumsuzluğa neden oldu. 

12 mürettabatı bulunan bir geminin battığı, bir geminin de ikiye bölünerek sahile vurduğu şehirde bir çok bölgede ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi, çatılar uçtu, derelerde su seviyesi yükselmesi sonucu sel meydana geldi. 

Yaşanan felaketin boyutu ise gün ağarınca daha net ortaya çıktı. Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Arslan Keleş de felaketin izlerini yerinde görmek için başkan yardımcıları ile birlikte sahaya indi. 

“ÇOK BÜYÜK DOĞA AFETİ İLE KARŞI KARŞIYA KALDIK”

İncelemeleri sırasında Haber Hayat’tan Doğan Gönüllü’ye konuşan Keleş, Ereğli ve Zonguldak halkına geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Çok büyük bir doğa afeti ile karşı karşıya kaldık. Her halde 100 yılda bir yaşanan bir hadiseyle karşı karşıyaydık. Yapabilecek hiçbir şeyin olmadığı, insanlığın çaresiz kaldığı bir gün geçirdik. Olan hadiseleri zaten basından da takip ettik; bir geminin kaybolması ve batması, bir geminin karaya oturması. Tabi bizi ciddi bir şekilde üzüntüye boğan 12 yurttaşımızın burada can vermesi durumu söz konusu. Biz de bu saatten sonra şehrimiz için neler yapabilirizi görmek için başkan yardımcılarımız ile birlikte sahadayız. Sahil boyundan başladık, ne olduğunu görmeye, anlamaya çalışıyoruz. Çünkü dün ne olduğunu anlamak hava koşullarından dolayı mümkün değildi. Bügün tüm çıplaklığıyla her şey ortada. Maalesef şehir yeniden inşa edilecek.”dedi. 

BAKAN YERLİKAYA’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Yaraların bir an önce sarılması dileğinde bulunan TSO Başkanı Keleş, gece yarısı ilçeye gelerek incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya konuya gösterdiği hassasiyetten dolayı da teşekkür etti. 

“İŞLETMELERİMİZDE CİDDİ MADDİ HASARLAR VAR”

Keleş, felaketten dolayı birçok üyelerinin de zarar gördüğünü belirtti ve “sahil boyundaki işletmelerimiz ve çarşı içindeki işletmelerimizde ciddi maddi hasarlar var. Tabi bu yaralar bir şekilde sarılacak, önemli olan can kaybının geri gelmeyecek olması. Bu konu çok hassas. İçerde zincir taraması suretiyle mendireğe çarparak bir geminin battığını biz de ilgililerden öğrendik. İnşallah daha başka bir hasar yoktur, sadece bunlarla sınırlıdır.”diye konuştu. 

Paylaşın:
474 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ