logo

KELEŞ : “ŞEHRİN GERÇEK SAHİBİ BU ŞEHİRDE YAŞAYANLARDIR”

  • Kdz. Ereğli TSO’nun öncülüğünü yaptığı 2. OSB ve Aydınlar OSB ile ilgili gelişmeleri aktaran ve  Aydınlar Köyü civarına yapılacak Cezaevi projesini desteklediklerini açıklayan TSO Başkanı Keleş, yeni osb’lerin kirlilik yaratmayacağını savunarak, “Bir takım kişiler çıkıp farklı görüşler beyan ediyorlar. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin gerçek sahibi bu şehirde yaşayanlardır. Bu kirliliğe kimse müsaade etmez.“ diye konuştu  
  • Keleş, ERDEMİR’in Endüstri Bölgesi Olması konusunda  görüşlerinin değişmediği kaydederek, “30 Milyon lira vergi ödüyor, 10 milyon liradan kaçınıyor, kavga ediyor. Bacalardan çıkan gazları herkes görüyor… Erdemir’in de Ereğli’ye borcu var” diye konuştu ve yeni OSB’lerden bir tanesinin tamamını ERDEMİR’e tahsis edebileceklerini “burada istedikleri yatırımları rahatça yapabilirler” ifadeleri ile açıkladı.

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Keleş, 19 Temmuz Cuma günü düzenlendiği basın toplantısında istihdam, ekonomi, Erdemir, Belediye spor kulübü ve devam eden projelerle ilgi değerlendirmeler yaptı. Toplantıya TSO Meclis Başkanı Tasin Tanyıldız, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Çaygeç, Harun Günönü, Cem Gül ‘de katılım sağladı. CHP İl Genel Meclis Üyesi Kenan Gündoğdu ise sohbet bölümüne katıldı.

“OSB’LER KİRLİLİK YARATMAZ”

Keleş, toplantıya yer tespitleri tamamlanan ikinci Organiza Sanayi Bölgesi ile Aydınlar Köyü OSB’deki gelişmeleri paylaşarak başladı. Yeni OSB’lerin istihdam ve ekonomiye fayda sağlayacağını belirten Keleş,  Subaşı –Delihakkı bölgesine yapılacak Cezaevi projesini destekledikleri açıkladı. Toplam 50 firmanın yerleşebileceği yeni osb’lerin kirlilik yaratmayacağını savunan Keleş “bir takım kişiler çıkıp farklı görüşler beyan ediyorlar. Biz bu şehirde yaşıyoruz. Bu şehrin gerçek sahibi bu şehirde yaşayanlardır. Bu kirliliğe kimse müsade etmez “ diye konuştu.

MİLLETEVKİLLERİ VE KAYMAKAM’A TEŞEKKÜR

Milletvekilleri Saffet Bozkurt ile Eylem Ertuğrul’a ve Kaymakam Mehmet Yapıcı’ya işbirlikleri için teşekkür eden Keleş, Kafes Balıkçılığı konusunda Zonguldak TSO ile birlikte çalışıldığını, herhangi bir gecikme ve sorun olmadan projenin devam ettiğini söyledi.  Keleş ZBEÜ rektörü Prof. Dr. İ. Hakkı Özölçer’den de övgü ile söz ederek işbirliği için teşekkür etti ve Eğitim Vakfının konuyu hassasiyetle takip ettiğini söyleyerek 1,5 yıl sonra açılmasın planlanan kampüste yeni bölüm açılabileceği mesajını verdi.

Erdemir ile Anadolu Meslek Lisesi arasında işe alım protokolü imzalandığın ı hatırlatan Keleş, “böylece günlük 30-40 kişinin emeklilik başvurusu yaptı Erdemir’in de kadrosu gençleşiyor” dedi.

Konuşmasında İSO 500 sıralamasına giren ERDEMİR, Tat Metal Çelik, Çınar Boru ve Eren Enerji’yi kutlayan Keleş, sayının artması dileğinde bulundu.

ERDEMİR’E YENİ OSB’DEN YER TAHSİSİ ÖNERDİ

Keleş, Gazetecilerin sorularına cevap verdiği bölümde ise Ereğli’nin il olması konusunun ülke gündemine bağlı olduğunu söyledi. ERDEMİR’in Endüstri Bölgesi olması konusunda görüşlerinin değişmediği kaydeden Keleş, “30 Milyon lira vergi ödüyor, 10 milyon liradan kaçınıyor, kavga ediyor. Bacalardan çıkan gazları herkes görüyor… Erdemir’in de Ereğli’ye borcu var” diye konuştu ve yeni OSB’lerden bir tanesinin tamamını ERDEMİR’e tahsis edebileceklerini “burada istedikleri yatırımları rahatça yapabilirler” ifadeleri ile açıkladı. Keleş bu bölümde tepkili ifadelerle “Erdemir, yerli müteahhitlerden işi alıp, dışarıdan müteahhitlere iş veriyor. Bunun 2 tane somut öreği var, uyarıda bulunduk. BU şehir birilerinin ufak menfaatlerinden daha büyüktür!” diye konuştu.

“BELEDİYE SPOR KULÜBÜ KAPATILMASIN”

Kdz. Ereğli Belediyespor Kulübünün kapanmamamsı için açıklama yapacağını kaydeden Keleş, “günün sonunda çözüm bulunabilir” dedi.

Toplantı, gazetecilere öğlen yemeği ikramı ve sohbet ile son buldu.

Paylaşın:
351 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ