logo

KERÇEP KOORDİNASYON EKİBİ DİYALOG İLE ÇÖZÜME ULAŞIYOR

  • Kdz.Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) tarafından Koordinasyon Ekibi kurulduğu, ekibin gerçekleştirdiği protokol ziyaretlerinde ise sorunlara çözüm üretildiği bildirildi.

Yeni göreve gelen KERÇEP Koordinasyon Ekibi, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık’a makamlarında tanışma ziyareti gerçekleştirdi. Ekip söz konusu ziyaretlerde, ilçenin hava kirliliğini, çöp ve atık sorununu, Ereğli’de çöp ayrıştırma merkezlerinin kurulması gerektiğini, özellikle geçtiğimiz günlerde basın açıklaması ile duyurulan Belen Mahallesi’ndeki atık sorununu dile getirdi.

“SORUNLAR ÇÖZÜLÜYOR”

Koordinasyon Ekibi Sözcüsü Güler Önder, ziyaretlerle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Belediye Başkanımız Sayın Halil Posbıyık, Belen Mahallesi’nde atıkların bulunduğu yere tabela konulacağını, burada atık dökenlerin tespiti halinde cezalandırılacağını bildirmiştir. Kaymakamımız Sayın Mehmet Yapıcı, bu atıkların kapatılması, belediye tarafından çevreye ve yaşama zarar vermeyecek bir alan bulunup, atıkların orada biriktirilmesi, belirlenecek alana Sayın Valimizin de destekleri ile onay verileceği, bölgemizde bir atık ayrıştırma ve değerlendirme merkezi kurulmasının yararlı olacağını, bu sorunu kısa sürede hep birlikte çözeceklerini bildirmişlerdir.” dedi.

Paylaşın:
228 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ