logo

KERÇEP’TEN 14 MAYIS CUMARTESİ HAREKETLİLİĞİ

Kdz. Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) 14 Mayıs 2022 Cumartesi Günü “Sağlığımız – Yaşamımız – Geleceğimiz İçin Çevre” konulu iki ayrı etkinlik düzenleyecek.

Kdz. Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) ‘çevre’ temalı iki ayrı etkinlik düzenleyecek.

14 Mayıs 2022 Cumartesi Günü düzenlenecek ilk etkinlik 16:30 – 18:30 arası Tatoğlu Kültür Merkezi’nde Orman, Toprak İlmi ve Ekoloji Uzmanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı, Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Ali Osman Karababa ve Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş’un panelist oldukları Av. Yakup Okumuşoğlu’nun moderatörlüğü üstleneceği panel olacak.

PANELDE ÇEVRESEL SORUNLAR ELE ALINACAK

Panel ile ilgili yapılan açıklamada “İzmir – İstanbul ve Ankara’dan gelen, ülkemizin çok değerli bilim adamı, uzman ve emek savunucuları Kdz Ereğli Kenti odağında önem kazanan çevresel sorunlar ile insan yaşamına etkileri konusunda bilgi vereceklerdir. Ayrıca uzmanlıkları kapsamında küresel ölçekte çevre konusundaki gelişmeler ile çevrenin sağlığımızı, yaşamımızı geleceğimizi nasıl etkilediğini, neler yapılması gerektiğini ifade edeceklerdir.” denildi.

SANAT DİLE GELECEK

İkinci etkinlik ise Amfi Tiyatro’da saa4 18.30 20.30 arasında sanatsal ağırlıklı planlandı. KERÇEP bileşeni olan Kdz. Ereğli Sanat Kurumu tarafından organize edilecek etkinlikte aryalar, türküler, şiirler ve skeçlerin sunulacak. Burada halkın çevre, orman, ağaç, çiçek, dere, deniz ve hayvanlardan bahsettikleri aryalar, türküler, şiirler ile skeçler yerel sanatçılarımız tarafından sahnelenecek.

TÜM HALK DAVETLİ

Kdz. Ereğli Çevre Platformu (KERÇEP) yetkilileri, çevre bilinci ve hassasiyetinin gelişmesi, daha temiz – doğal bir çevreye erişilmesi adına gerçekleştirecekleri etkinliklere tüm halkı davet ettiklerini bildirdi.

Paylaşın:
442 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ