logo

KGD’DEN; BELEDİYE BAŞKANI ALAN’A TEPKİ!

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD) Başkanı Mustafa Emen, basın açıklaması yaparak Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’a tepki gösterdi. Başkan Alan’ı “kendisini eleştiren basını denetim adı altında gözdağı vermekle” eleştiren Emen’in açıklaması şöyle :

Son dönemde bazı siyasetçi ve belediye başkanlarının gazetecilere yönelik maksadını aşarak hedef gösteren beyanatları ve bugün Zonguldak Belediyesi tarafından yerel medyaya yönelik başlatılan gözdağı operasyonu bu açıklamayı zorunlu hale getirmiştir.

Özellikle son bir kaç aydır kendi içlerindeki siyasi çekişmeye yerel medyayı da çekmek isteyen bazı çevreler kendilerini eleştiren medya organlarına açık açık cephe almaktadır.

Yapılan haberleri belgeleriyle yalanlamak ve yargı yoluna gitmek yerine toplumu gererek bütün gazetecileri aynı kefeye koyan bu üslup, “şehr-i emin” olması gereken bir Belediye Başkanına hiç mi hiç yakışmamaktadır.

Tüm Türkiye’nin “… Ve Zonguldak” başlığı altında gözünü üzerimize diktiği bir dönemde, her zamankinden daha fazla birbirimize kenetlenmemiz gerekirken kullanılan bu ayrıştırıcı dilin kimseye faydası olmayacağı aşikardır.

Son olarak bugün Zonguldak Belediye Başkanı Sayın Selim Alan’ın talimatıyla yerel medyada faaliyet gösteren TV, gazete ve haber ajanslarına zabıta göndererek “işyeri açma ruhsatı” denetimi yapmak, denetimden öte medyaya yönelik gözdağı operasyonudur.

Şüphesiz ki, gazetecilerin diğer meslek örgütlerinden ve esnaflardan hiç bir ayrıcalığı yoktur olmamalıdır da! Yasalar çerçevesinde gereğinin yapılması hiç bir meslektaşımızı rahatsız etmez. Evrak üzerinde eksiği bulunan meslektaşlarımız da en kısa sürede gereğini yapacaktır.

Ancak, özellikle son bir kaç gündür Sayın Selim Alan, Sayın Hamdi Uçar ve Sayın Ali Bektaş’ın gazetecileri hedef tahtasına koyarak yaptığı açıklamaların ardından yapılan bu denetim en hafif tabirle medyayı baskı altına alma girişimidir.

Bizler Sayın Selim Alan’dan hiç bir imtiyaz ve ayrıcalık beklemediğimizin altını özellikle çiziyoruz…

Paylaşın:
814 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ