logo

KGD’DEN GAZETECİ AYTAÇ ÖZTÜRK AÇIKLAMASI!

Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetimi, Gazeteci Aytaç Öztürk’ün polis eşiğinde ifadesinin alınması süreci ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Karaelmas Gazeteciler Derneği(KGD, Zonguldak’ta yerel yayın yapan Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk’ün Pazar saat 03.00’da polis ekipleri tarafından evinden alınarak Soğuksu Polis Merkezi’nde götürülmesiyle ilgili açıklamada bulundu. KGD, tüm meslektaşları adına konunun aydınlatılması için yetkili kurumlardan açıklama beklediklerini ifade etti.

ŞİKAYETÇİ BELLİ DEĞİL!

Cumartesi günü akşam saatlerinde Acılık’ta yaşanan bir trafik kazasının bazı ajans ve internet sitelerinde yayınlanmasının ardından Aytaç Öztürk, herhangi bir belge veya yazılı izin olmaksızın polis tarafından evinden alınarak Soğuksu Polis Merkezi’ne götürüldü. Kazayla ilgili yaptığı haber konusunda çeşitli sorular sorulan Öztürk, yaklaşık 2 saat karakolda bekletildikten sonra serbest bırakıldı. Öztürk’e ifadesi imzalatılmasına rağmen kanun gereği bilgi alma hakkı olmasına rağmen kendisinden şikayetçi olanın kim olduğu soruları memurlar tarafından yanıtsız bırakıldı.

HUKUKİLİĞİ TARTIŞILAN TALİMATI KİM VERDİ?”

KGD, Pusula Gazetesi Muhabiri Aytaç Öztürk’ün nöbetçi Cumhuriyet Savcısı’nın yazılı talimatı olmadan evinden alınmasının hukuki boyutunun aydınlatılması için çağrı yaparak şu ifadelere yer verildi:

 “Olayla ilgili meslektaşımız Aytaç Öztürk ile görüşülmüş ve haberin çalıştığı kurumun internet sitesinde çıktığını, habere kendisi gitmediğini ve imzası olmamasına rağmen polislerce aranarak karakola gelmesinin gerektiğinin söylendiğini ifade etti. KGD, tüm meslektaşları adına Cumhuriyet Başsavcılığı ve Zonguldak Valiliği’ni konu hakkında kamuoyunda tepkiye neden olan ‘gece evden aldırma’ konusunda açıklama yapmaya davet ediyor. Herhangi bir haber konusunda şikayetçi olunması durumunda kanun gereği işleyen prosedür belliyken ve ifadesi gündüz alınması mümkünken Aytaç Öztürk’ün hangi kanun maddesi gereği gece saatlerinde basit bir trafik kazası için evinden alınması talimatını kimin verdiği kamuoyuna açıklanmalıdır. Talimatın hukuksuz şekilde verildiğinin ortaya çıkması halinde sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılıp yapılmayacağı da meslektaşlarımız tarafından merak edilmektedir. Aksi halde kamuoyu bu uygulamayı keyfi olarak benimseyecektir ve ‘herkese eşit adalet’ ilkesi zarar görecektir. “

Paylaşın:
452 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ