logo

KILIÇDAROĞLU BAŞKANLARI UYARDI “PARTİ İŞİNE KARIŞMAYIN!”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir’de düzenlenen toplantıda Belediye Başkanlarını “Parti örgütünün işine karışmayın” uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesinin haberine göre ; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki kurultay süreci kapsamında başlayacak olan ilçe kongrelerinde, belediye başkanlarına, “örgütün işine karışmamaları” yönünde uyarı yaptığı öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Örgüt işine karışmak kadar yanlış bir iş yoktur. Örgüt işine girmeyin” dediği belirtilirken, belediye başkanlarının yurttaşlarla ilişki kurmasını, başkanların esnafa ve camiye gitmelerini de istediği kaydedildi.

Cumhuriyet Gazetesinin ilgili haberi şöyle:

Kılıçdaroğlu, partisinin İzmir’deki belediye başkanları kampının son günündeki basına kapalı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Edinilen bilgiye göre, belediye başkanlarını yaşanan aksaklıklar konusunda uyaran Kılıçdaroğlu’nun, başkanları, “mali tablolarla ilgili eleştirdiği” belirtildi. 250 belediyeden yalnızca 90’ının mali tablo gönderdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “Siz mali tablonuzu bize bildirmiyorsunuz ki biz size nasıl yardım edelim” diye konuştuğu ifade edildi. Belediyelerle ilgili genel merkeze gelen şikâyetlerin “normal” olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu’nun, “1 Temmuz-17 Kasım 2019 tarihleri arasında 5 binden fazla şikâyet gelmiş. Şikâyet gelmesi normal ama genel merkez bunun nedenini sorduğunda cevap vermiyorsunuz” dediği belirtildi. Belediyelerden toplusözleşme örneklerini de istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu’nun yalnızca 12 belediyenin örnek gönderdiğine dikkat çekerek “Bütün gelir, ücret olarak harcanırsa belde halkına nasıl hizmet edeceğiz” dediği kaydedildi. 

‘İLİŞKİLERİ YOĞUNLAŞTIRIN’

Belediye başkanlarını sürekli denetleme arzusu içerisinde olmadıklarına işaret eden Kılıçdaroğlu’nun, başkanlardan “halkla ilişkilerini yoğunlaştırılmasını istediği” de öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Kanaat önderleriyle diyalog çok önemli. Bize oy vermeyen, bize mesafeli olan kanaat önderlerine gidin. Muhafazakâr kardeşlerimize gidin. Bu kesimlerin en azından evinde bir çayını için” dediği belirtildi. Belediye başkanlarının yurttaşlarla ilişki kurmasının çok önemli olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu’nun başkanlardan taziyeye, esnafa ve camiye gitmelerini istediği de kaydedildi. 

Kılıçdaroğlu’nun, kongre süreciyle ilgili de başkanlara, “Belediye başkanı örgüt işine karışıyorsa bu olmaz. Örgüt işine karışmak kadar yanlış bir iş yoktur. Örgüt işine girmeyin” dediği ifade edildi.(Kaynak : Cumhuriyet)

NERİMAN POSBIYIK’IN ADAYLIĞI

Öte yandan; Bilindiği gibi Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın eşi Neriman Posbıyık CHP İlçe Başkanlığına adaylığını açıklamış ve olağanüstü kongre ertelenmişti. İlçe Başkanlığına Dr. Eylem Ertuğrul’un atanmasının ardından ise olağan kongre sürecinde delege seçimlerine başlanmıştı. Ayrıca Başkan Posbıyık’ın İzmir toplantısında KIlıçdaroğlu’ndan Neriman hanıma selam getirdiği bilinirken, Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin Ereğli ilçe başkanlığı seçimlerine etkisinin ne olacağı henüz bilinmiyor!

Paylaşın:
896 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ