logo

KOCAMANOĞLU:EĞİTİM ÖĞRETİME YİNE SORUNLARLA BAŞLIYORUZ

  • CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, 2023 -2024 eğitim öğretim yılı mesajında, “bu eğitim öğretim yılına da bir takım sorunlarla başladığımız aşikar.” dedi.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, 2023 -2024 eğitim öğretim yılının 11 Eylül Pazartesi günü başlaması nedeni ile yazılı mesaj yayınladı.

Mesajında, yaşanan sorunları özetleyerek olumsuzlukların giderilmesini isteyen Kocamanoğlu şöyle dedi:

Milyonlarca öğrenci bugün çalan ilk zil sesi ile birlikte gelecek yolculuğuna yeni bir sayfa daha açtı. Öncelikle geleceğimizin neferi, aydınlık yüzü, cumhuriyetin yılmaz bekçileri gençlerimizin, aydinlanmanin meşalesini elinde tutan eğitim emekçilerimizin ve büyük fedakarlıklarla çocuklarını okutmaya çalışan velilerimizin 2023 -2024 eğitim öğretim yılını kutluyoruz. Fakat bu eğitim öğretim yılına da bir takım sorunlarla başladığımız aşikar.
Eğitim anayasal bir haktır ve devleti yönetenlerin en temel görevlerinden biri de bu ülkenin tüm çocuklarının eşit fırsatlarda eğitim ve öğretim imkanlarına erişiminin sağlanmasıdır. Hal böyleyken, kız çocuklarının eğitime katılması, karma eğitim karşıtı söylemlerin yükselmesi ile her geçen gün azalmaktadır. Çocuk işçiliği geçen yıllara oranla artmaktadır. Dezavantajlı öğrencilerin kaynaştırma eğitimlerinin ve yurtların denetlenmesinin eksikliği ortadadır. Aynı yıl içerisinde bile sayısız kez değişen eğitim sistemi de eğitim kalitesinin düşmesine sebep olmaktadır.
Velilerin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar ise saymakla bitmiyor; kırtasiye giderleri, okul kıyafeti ücretleri her geçen gün artıyor. Velinin alım güçlerinin neredeyse yok düzeyde olduğu günümüzde hali hazırda velilerden çocuklarının eğitime erişmesi için fedakarlık yapması bekleniyor.
Bir diğer büyük sorun ise gıda yetersizliği. Yaklaşık 7 milyon öğrencinin farklı kademelerde dahil olduğu bu eğitim sisteminde okullarına aç giden, öğle aralarını aç geçiren çocukların sayısı ise azımsanamayacak kadar fazladır.
Tüm bunların yanında eğitim emekçilerinin kadro sorunu, KPSS gerçeği, liyakatsiz atamalar da eğitim emekçilerinin ve toplumun aydınlık gençlerinin önünde bir kara duvar gibi hızla yükseliyor.
Yaşadığımız şehir özelinde ise depreme dayanıksız bulunup yıkım ve güçlendirme çalışmaları yapılan 6 okulun hala eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmemesi ve taşımalı eğitime bu sene de devam edilmesi çok büyük bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Üstelik taşımalı eğitimi sağlayacak servislerle ilgili sorunlar da hala çözülmemiştir.
Bu olumsuzluklarla bir eğitim öğretim yılına daha başlıyoruz. En kısa zamanda bütün bu sorunların giderilmesinin gerektiğini düşünüyoruz.
Cumhuriyet Halk Partisi Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü olarak; laik demokratik eğitim ortamında çocukların aç kalmadığı, okullarda şiddetin yaşanmadığı, eğitim emekçilerinin haklarını aldığı güzel bir eğitim öğretim yılı diliyoruz. –

Paylaşın:
243 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ