logo

KOCAMANOĞLU, KÖYLERİN SORUNLARINA DİKKAT ÇEKTİ!

  • CHP Karadeniz Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Güneşli Köyünün köprü sorunu ve bazı köylerde çöplrin toplanmadığı konusunu gündeme taşıdı basın açıklamasında, “insanlarımızın can güvenliğini ve halk sağlığını tehdit eden bu iki önemli sorununun ortadan kaldırılmasını, Karadeniz Ereğli halkı ve kamu vicdanı adına talep ediyor ve bu işlerin takipçisi olmaya devam edeceğimi belirtmek istiyorum.” dedi.

Daha önce yapılan uyarıların yetkililer tarafından dikkate alınmadığını savunan ve konuları yerinde gözlemlediklerini bildiren Kocamanoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“GÜNEŞLİ KÖPRÜSÜ KORUNAKLI HALE GETİRİLMELİ”

Afetten en çok zarar gören köylerden biri olan Güneşli köyünde de, vatandaşların günün her saati kullanmak zorunda oldukları köprünün korunaklı olmadığını ve o haliyle de herkes için büyük tehlike arz ettiğini anlattık. Ancak görünen o ki, köprünün, bu kentin insanlarına layık ve yakışır hale getirmesi için mutlaka can yanması gerekiyor. Haftalardır yetkilileri bu köprünün tam anlamıyla yapılıp hizmete sokulması konusunda uyarmamıza rağmen, kulaklarının üstlerine yatanlar bu uyarılarımızı dikkate almamakta ısrar ediyorlar. Vatandaşın ulaşımları için kullanmak zorunda oldukları bu köprünün korunaklı hale getirilerek kullanıma sunulması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

“KÖYLERDE ÇÖPLER TOPLANMIYOR”

Bir başka sorun ise ilçemize bağlı tüm köylerimizi yakından ilgilendiren bir konu. Son yılların en sıcak yaz mevsimlerinden birini yaşadığımız bu günlerde, ne yazık ki, köylerimizdeki çöplerin zamanında toplatılmaması ve günlerce bu köylere çöp toplama araçlarının gitmemesi, büyük bir halk sağlığı sorunu ile vatandaşımızı karşı karşıya getirmektedir. Bilindiği gibi ilçeye bağlı bütün köylerin çöpleri toplanarak Kandilli-Üçköy yol ayrımındaki çöp imha istasyonunda toplanıyor. Bu çöpleri çok uzun bir zamandır sadece iki araç ile köylerden alınıyor, bu da çöplerin zamanında toplanmamasına ve çevre kirliliğinin artmasına sebep teşkil ediyordu. Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine çöplerin toplanması konusunda eskiye nazaran daha da fazla gecikildiği bilgisine ulaştıktan sonra gerekli girişimleri yaptık. Görüşmelerimiz sonrasında çöpleri toplamakla görevli olan iki araçtan birinin Kurban Bayramı’ndan arızalandığını öğrendik. Diğer aracın ise nerede olduğu veya neden görevini yapmadığı bilinmiyor. Özetle, çağdaş kent olmasıyla övündüğümüz Karadeniz Ereğli’nin köylerinde Kurban Bayramı’ndan bu yana çöpler toplanmıyor. Bu rezillik insanımıza reva mıdır? Karadeniz Ereğli köylüsü bu rezilliği çekmek zorunda mıdır?
Her seçim sürecinde vatandaşa bol keseden vaad ve palavra sıkanların seçimle bittikten sonra ortalarda gözükmemesi, böyle bir asırda bile çöp sorununu çözemeyecek kadar halka uzak kalmaları sineye kolayca çekilebilecek bir durum mudur?

“SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ”

Bugünden tezi olmadan ve hiç zaman kaybedilmeden, insanlarımızın can güvenliğini ve halk sağlığını tehdit eden bu iki önemli sorununun ortadan kaldırılmasını, Karadeniz Ereğli halkı ve kamu vicdanı adına talep ediyor ve bu işlerin takipçisi olmaya devam edeceğimi belirtmek istiyorum.

Paylaşın:
164 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ