logo

KOCAMANOĞLU: YAPANLARI VE KAYITSIZ KALANLARI KINIYORUZ!

  • CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın veda gecesinde, CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’un kendisine uygun yer ayrılmadığı gerekçesi ile töreni terk etmesi olayını değerlendirerek, “Bundan dolayı bu protokol ayıbını yapanları ve kayıtsız kalanları kınıyoruz.” dedi.

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ın veda gecesinde CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul’a uygun yer ayrılmamasına tepki gösterdi.

CHP Milletvekili Ertuğrul’un diğer Milletvekillerinin ve Vali Tutulmaz’ın bulunduğu masa yerine farklı bir masa gösterilmesinin “üzücü ve ayıp” olarak nitelene Kocamanoğlu, olayı kınadığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“DEVLETİN PROTOKOL KURALI VARDIR”

Zonguldak Valisi Sn. Mustafa Tutulmaz’ın veda yemeğine davet üzerine katılan Milletvekilimiz Sayın Eylem Ertuğ Ertuğrul, kendisine Zonguldak il protokol listesindeki yerine uygun yer ayrılmadığını görmesi üzerine Sayın Vali’ye iyi dileklerini ileterek, yemeğe katılmadan salondan ayrıldı. Ardından diğer Cumhuriyet Halk Partililer ve İl genel Meclis üyelerimiz de salonu terk ettiler.
Burada üzücü olan hatanın düzeltilmesi yerine, kayıtsız kalınmasıdır. Devletin bir protokol kuralı vardır, buna herkes uymak zorundadır. Keyfi bir düzenleme yapılamaz. Bundan dolayı bu protokol ayıbını yapanları ve kayıtsız kalanları kınıyoruz.”

Kocamanoğlu, açıklamasına il protokol listesini de ekleyerek, Zonguldak Milletvekillerinin aynı hizada olduğunu vurguladı.

HABERİN İÇİNDEN : Göründüğü kadarı ile Kocamanoğlu ve Ertuğrul haklı!. Eski Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, veda finalini hatalı ve eksik yapmıştır. Ya da yanlış yapılmasına engel olamamıştır. Oysa idarecilik ve devlet üst düzey yöneticiliği beceresi böyle zamanlarda anlaşılır. Başmüfettiş görevine atanan Vali Tutulmaz, hiç bir siyasi içerik ve kaygı gütmeden Ertuğrul’a yapılan yanlışı anladığı an harekete geçmeli ve krizin önüne geçmeliydi. Ya da haklı bir gerekçesi varsa giderayak da olsa basına açıklamalıydı. Kaldı ki; Olaya şahit olan diğer Ak Parti Milletvekillerin de olaya müdahil olması ve mevkidaşlarını savunmaları gerekirdi. DG.

Paylaşın:
358 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ