logo

KOTRA’DAN KGD’YE ZİYARET

MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kotra, Zonguldak’a gelerek Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kotra, Zonguldak’a gelerek Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret etti. Zonguldaklı Kotra, ziyaret sırasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayarak değerlendirmelerde bulundu. Öte yandan ziyarette MHP İl Başkanı Varol Demirköse ve il yönetim kurulu üyeleri hazır bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Mustafa Emen, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kotra’ya teşekkür ederek, “En son yerel seçimlerde Hamdi Uçar’ın çalışmalarında buluşmuştuk. O süreçten sonra yeniden buradasınız. Hoş geldiniz tekrardan çok memnun olduk.” ifadelerine yer verdi.

Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kotra ise ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, “Burada olmaktan büyük bir mutluluk ve keyif duyuyorum. Bizim 10-11-12 Ocak’ta Ankara’da katılım sağladığımız bir kampımız vardı. Orada il başkanlarımız da bizimle beraberlerdi. Orada İl Başkanımızın bir istişare toplantısı düzenleyeceğini Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın Bey’e belirterek  ‘Bir genel merkez yöneticisi de toplantıda olursa daha iyi olur’ demesi ve Zonguldaklı olmam sebebi ile de ismimi vermesi üzerine Genel Merkez tarafından görevlendirildim. Bir istişare toplantısı düzenleyerek daha önce Zonguldak’ta il, ilçe ve kadın kolları başkanlığında görev yapmış ve davamıza sadakatle bağlı kalmış arkadaşlarımızla birlikte olacağız. O sebeple Zonguldak’tayım. Gündüzde Zonguldak’ın yerel basınını ziyaret ediyorum.” dedi.

MYK Üyesi Murat Kotra KGD ziyaretinde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Kotra’ya sorulan sorular ve cevapları şu şekilde:

Zonguldak’ta bir değişiklik görüyor musunuz?

“Benim ailem de Zonguldaklı. Sık sık gelip gidiyorum zaten benim için pek bir değişiklik yok. Sık gelmeyenler için belki bir önceki gelişleri ile karşılaştırma yapılabilir.”

MHP, muhalefet gurubunu ihanet gurubu olarak mı değerlendiriyor?

“Şimdi bir dönem “Türkiye neden Libya’da değil?” diyorlar. Libya’ya asker gönderme teskeresi sırasında da “Türkiye’nin Libya’da ne işi var?” diyorlar. Siyaset yapıyorlar ama beka üzerinden yapmıyorlar. Bizim bekamız her şeyden daha önemli. Özellikle CHP ve yandaşlarının dikkatli olması gerekiyor.

MHP’nin Ak Parti gölgesinde kaldığı yönünde bir durum olduğu düşünülüyor. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Onlar MHP’yi tanımıyorlar MHP siyaseti 71 yıldır var. MHP 51 yıldır bu ülkede var. Biz böyle bir durum görmüyoruz. MHP gayet iyi durumda. Onlar kasıtlı çıkarılan haberlerdir biz çok itimat etmiyoruz sizde etmeyin.”

Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin eskisi gibi etkili olmadığı konusunda ne düşünüyorsunuz?

“Genel başkanımız rahatsızlandığında tabi ki bir güçten düşme oluyor. Siz hasta olmuyor musunuz hepimiz hastalanıyoruz. Şuanda kendisi çok iyi durumda. Şunu da belirtmek lazım Devlet Bahçeli bizim için sadece bir genel başkan değildir, bizim büyüğümüzdür, Milliyetçi ve Ülkücü Hareket Partisi mensuplarının mihenk taşıdır. Allah başımızdan eksik etmesin.”

Erken seçim durumu var mı? Olursa Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı gibi bir tablo mu olur yoksa farklı bir oluşum ortaya çıkar mı?

“MHP için erken seçim söz konusu değildir. Biz genel başkanımızın baktığı yerden baktığı yere bakarız. Genel başkanımızın ‘2023’e kadar erken seçim gündemimizde yoktur’ şeklinde bir açıklaması oldu. Bizim için mesele kapanmıştır.”

Paylaşın:
1406 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ