logo

KÖYÜNE ÖNCE KÜTÜPHANE, ŞİMDİ DE HEYKEL YAPTIRDI

  • Kdz. Ereğli Karakavuz Köyünden Almanya’dan emekli Alevi Dedesi Cevat Kenanoğlu, köyüne yaptırdığı kütüphanesinin bahçesine yerleştirdiği heykeller ve felsefi yazı panolarının açılışını yaptı.

Zonguldak’ın Ereğli İlçesine bağlı Karakavuz Köyünden Almanya’dan emekli Alevi Dedesi Cevat Kenanoğlu, 2018 yılında köyüne yaptırdığı kütüphanesinin bahçesine heykeller ve felsefi yazı panoları yerleştirdi.

9 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilen heykellerin açılışı, sunum ve halk müziği konserinin ardından kurdele kesilerek sade bir törenle yapıldı.

Kenanoğlu’nun kütüphanenin bahçesine yaptırdığı heykelleri arasında Mustafa Kemal Atatürk, Pir Sultan Abtal, Nazım Hikmet’de yer alırken, filozofların kısa sözleri ise panolara sıralandı.

Öte yandan, töreni izleyen İş İnsanı İrfan Kılçarslan duygularını şu satırlarla paylaştı :

“2018’de Karakavuz köyüne mükemmel bir etkinlikle bir Kütüphane kazandıran kitap dede Cevat Kenanoğlu ömrünün 40 yılını Almanya’da Maden işçiliği yaparak geçirmiştir. Döndüğünde de kendisini kültüre adamış, köyümüzün 100 yıl önceki Gürgentepe’den göç hikayesini içeren bir kitap yazmıştır. Bu gün ise Bilge adamların deyimiyle Kütüphanenin önünü Büstler ve Heykelle taçlandırmıştır.”

Paylaşın:
693 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ