logo

KREDİ KULLANAMAYAN ESNAF “SESİMİZİ DUYUN” İSYANINDA!

Kdz. Ereğli’de mahalle marketi işleten Dursun Aldırmaz, Koronavirüs Krizinden sonra işlerin daha da bozulduğunu bildirdi ve açıklanan finansal destek paketlerinden faydalanamadığını üzüntü ile ifade ettikten sonra, çaresizliğini ” Artık bizim sesimizi de biri duysun ve duymakla kalmasın bize yardım etsin buna bakmak zorunda olduğumuz ailemiz için ihtiyacımız var.” cümleleri ile dışa vurdu.

Kdz. Ereğli’de mahalle marketi işleten Dursun Aldırmaz, Koronavirüs Krizinden sonra işlerin daha da bozulduğunu bildirdi. Hükumetin açıkladığı finansal destek paketlerinden faydalanamadığını üzüntü ile ifade eden Aldırmaz, çaresizliğini yazı ile dile getirdi.

BAŞKA GELİR KAPIMIZ YOK”

Esnaf Dursun Aldırmaz, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “…Aynı sağlık endişelerini bir esnaf olarak bende kendim ve ailem adına duyuyorum. Fakat ben ve ailem diğer çoğu vatandaş gibi eve kapanarak kendimizi izole edebildiğimiz pek söylenemez. Hatip mevkisinde Aldırmaz market adlı işyerimi çalıştırmak zorundayım, her ne kadar zaten iyi gitmeyen işlerimiz vardıysa da maalesef salgın nedeniyle günlük 5 – 10 ekmek 5 – 10 sigara satacak kadar işlerimiz düştü. Yaptığımız satış bir anlam ifade etmesede biz mahalle bakkalıyız, başka bir gelir kapımız yok mecbur her sabah işyerimizi açıp geceye kadar başında beklemek zorundayız, yaptığımız satış işyerimizin elektriğini karşılamasa da buna mecburuz.” dedi.

“TSO ÜYESİ OLDUĞUM İÇİN FAYDALANAMIYORUM, ÇARESİZİM”

Paylaşımına, devletin süreçte insanların ekonomik kaygılarına çözümler üretmek için gayret sarfettiğini ifade ederek devam eden Aldırmaz, krediye ulaşamadığını açıkladı ve “Mesela yakın zamanda halk bankası aracılığıyla küçük esnaf için 25 bin TL kredi + 25 bin TL ticari kart detayları içeren bir esnaf yardım paketi. Başvuru için bankaya gittiğimde maalesef gördümki istenilen şartları sağlamak mümkün değil. Ben Ticaret odası mensubuyum, bahsedilen paket beni bağlı bulunduğum odadan dolayı kapsamıyor. Bakkalım işte bağlı olduğum oda neyi değiştirir ki ve nedense ticari odası mensubu olduğum için bu tür esnaf destek paketlerinden hiç bir zaman yararlanamadım. Bağlı bulunduğun odayı değiştir derseniz ona da uğraştım o da hiç mümkün değil.” sözleri ile çaresizliğini tekrar tekrar dile getirdi.

“GEÇİNDİRMEK ZORUNDA OLDUĞUM AİLEM VAR”

Aldırmaz son olarak “Ben size soruyorum ne yapayım veya siz olsaydınız ne yapardınız”? sorusunu yönelterek şöyle devam etti:

“Bugüne kadar kimseye zarar vermiş biri değilim ki gidip hırsızlık yapayım birini gasp edeyim Allah korusun fakat diğer tarafta benim geçindirmek zorunda olduğum bir ailem var onların ihtiyaçlarını gideremez durumdayım, ben ve çoğu esnaf arkadaşım. Esnaf olduğumuz için hiçbir şekilde sosyal yardımlardan faydalanamıyoruz. Artık bizim sesimizi de biri duysun ve duymakla kalmasın bize yardım etsin buna bakmak zorunda olduğumuz ailemiz için ihtiyacımız var.”

Paylaşın:
3989 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ