logo

KUKLA OPERASYONUNDA TUTUKLULAR VAR!

  • Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerinin Zonguldak’ta düzenlendiği Kukla Operasyonunda silahlar ele geçirildi, 8 şüpheliden 2’si tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre; Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı koordinesinde, organize suç grupları ile bu gruplara silah sağlayan şahıslara yönelik 20.06.2023 tarihinde 31 ilde eş zamanlı olarak Kukla Operasyonu yapıldı. Buna göre Zonguldak KOM Şube Müdürlüğü tarafından Silah Ticareti yaptığı değerlendirilen 3 şahıs ile bu şahıslardan silah satın aldığı değerlendirilen 6 şahıs olmak üzere toplam 9 şahısın bulunduğu adreslere Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile operasyon yapıldı ve hedef şahıslardan 8’i yakalandı.

Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda; 4 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet kurusıkı tabanca, 1 adet kalem görünümlü silah, 2 adet av tüfeği, 83 adet değişik çaplarda mermi, 90 adet av fişeği, 1 adet sustalı bıçak, 1 adet av bıçağı, 1 adet sikke ele geçirildi.

Şüpheliler hakkında 6136 sayılı Kanuna Muhalefet suçundan yürütülen tahkikat kapsamında elde edilen bilgiler çerçevesinde 21.06.2023 günü şüpheliler tarafından satıldığı tespit edilen 2 adet daha tabancaya erişilerek el konuldu.

Gözaltına alınan şüphelilerden 6’sı tutuksuz yargılanmak üzere Emniyet Müdürlüğünden serbest bırakıldı. B.T. (33) ve Y.F. (32) isimli şahıslar ise sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Beycuma Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildiler.

Paylaşın:
216 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ