logo

KÜLTÜR MİRASIMIZ AŞIK VEYSEL ; DOSTLAR SENİ UNUTMADI

  • Kdz. Ereğli Ted Koleji Vakfı Özel İlkokulu tarafından düzenlenen Kültür Mirasımız Aşık Veysel’i Anma Konserinde konuşan TED Koleji Anaokulu ve İlkokul Müdürü Betül Karalı Hamarat, tüm katılımcılara teşekkür ederek “Türkülerin aydınlığında kalın” dedi.

Kdz. Ereğli Ted Koleji Vakfı Özel İlkokulu tarafından Aşık Veysel’i Anma Konseri düzenlendi.

22 Aralık Cuma Günü Erdemir Kültür Merkezinde düzenlenen programa Vakıf Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Avukat Mesut Avcı, Lise Müdürü Funda Makas, Anaokulu ve İlkokul Müdürü Betül Karalı Hamarat, Vakıf Mali ve İdari İşler Müdürü Raci Erkan Kahraman, Alevi Kültür Dernekleri Kdz. Ereğli Şube Başkan Mehmet Taştan, Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) Başkanı Doğan Gönüllü, Okul Yöneticileri, veliler ve davetliler katıldı.   

“ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN” KAMPANYASINA DESTEK SAĞLANDI

Sunumları öğretmen Oya Çınarer tarafından yapılan programda, Unesco tarafından 2023 yılının Aşık Veysel’i anma yılı  ilan edildiği hatırlatılarak,  amacın Kültür Mirası Aşık Veysel ‘i anmak  ve TED Koleji Okul Aile Birliğinin ‘Çocuklar Üşümesin’ Sosyal Yardım Kampanyasına destek vermek olduğu açıklandı.

Müzik öğretmenleri Duygu Turan ile Serdar Baytekin’in yönettiği konser, Aşık Veysel’i kendi sesinden anlatan kısa sinevizyon gösteriminin ardından, konuk saz sanatçıları ile okul velilerinden oluşan koro sanatçılarının sahnede yerlerini almaları ile başladı.

KORO VE SOLO SANATÇILARI İLE KONUK SANATÇI AVCI, TÜRKÜLERİ SESLENDİRDİ

Aşık Veyse’in “Uzun ince bir yoldayım” türküsünü koronun seslendirmesi ile başlayan gece, 7.sınıf öğrencilerinin türkü eşliğinde çayda çıra gösterisi ile devam etti. Konuk sanatçı Ozan Erdal Avcı’nın da eserlerini bağlama eşliğinde söylediği gecede sırası ile koro ve solistler Aşın Veysel’in eserlerini başarı ile seslendirdiler. Sivas’ın köklü eserlerinden biri olan ve Müzik Öğretmeni Şef Duygu Turan’ın seslendirdiği “Yine Dertli Dertli” isimli eser ise semah gösterisi eşliğinde sunularak alkışlandı. Program, “Keklik idim Vurdular” hareketli türküsü ile son buldu.

“TÜRKÜLERİN AYDINLIĞINDA KALIN”

Gecenin sonunda konuşan TED Koleji İlkokul ve Anaokulu Müdürü Betül Hamarat, “Bugün gönül telinin her bir perdesinde bu yankıya bizlerle şahit olan siz değerli izleyenlerimiz TED Kdz.Ereğli Koleji Vakfı Özel Okulları Veli Korosu ve Yöneticileri adına her birinize şükranlarımızı sunuyoruz, türkülerin aydınlığında kalın efendim.” ifadeleri ile alkışlanarak, geceye katkıda bulunanları sahneye davet etti ve çiçek takdim etti.

Program, tebriklerin kabulü ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Paylaşın:
655 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ