logo

KÜREK SPORU GÜLÜÇ’E YAKIŞTI!

  • Gülüç Beldesinde düzenlenen Tezcan Köseoğlu Cumhuriyet Kupası Gülüç Kürek Etkinlikleri, spor turizmi adına “yakışan bir etkinlik” olarak kayıtlara geçti.  

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine Bağlı Gülüç Beldesinde Tezcan Köseoğlu Cumhuriyet Kupası Gülüç Kürek Etkinlikleri için açılış töreni düzenlendi.

17 Haziran Cumartesi günü Gülüç Çayı kıyısındaki Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen açılış törenine protokol ve halktan yoğun ilgi oldu.

PROTOKOL KONUŞMALARI

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan töreninin açılışında sırasıyla söz alan Türkiye Master Kürekçiler Derneği Başkan Yardımcısı Yüksel Taşçı, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç sporun önemine ve yöre kalkınmasındaki etkisine dikkat çekerek, hayırlı olsun dileklerinde bulunup sporculara başarılar dilediler. Milletvekili Bozkurt, tesisin yapımında ilçe başkanlığı döneminde emeği geçtiğini hatırlatırken, Başkan Demirtaş etkinliklerin devam edeceğini vurgulayarak ülke sınırlarını aşıp dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi ve alkışlandı.

VALİ TUTULMAZ: “AMACIMIZ DEĞERLERİMİZİ KORUYARAK TURİZMİ GELİŞTİRMEK”

Son olarak konuşma yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak’ın öteden beri spora önem verdiğini söyledi ve doğalgazın bulunması ile yeni bir kalkınma hamlesinin başladığını belirtti. İlin marka değerinin yükseltme çabalarının sürdüğünü bildiren Vali Tutulmaz, “Bunlardan biri de kömür jeoparkı, UNESCO tarafından inşallah bu yıl içinde tescil edilecek. Ulusal jeopark olduk zaten. Bunun amacı, anlamı, değerlerimizi koruyarak kırsal kalkınmamızı ve turizmimizi geliştirmek. Önce değerlerimizi koruyacağız. Gerek kültürel değerlerimizi gerek endüstri mirasımızı gerekse de doğal değerlerimizi koruyacağız. Geçmişte gerek Zonguldakspor gerek Erdemir-Ereğli’nin basketbol takımı ve değişik takımlarıyla ülkemizde önemli başarılar elde ettiğini hepimiz biliyoruz. Bunları yeniden yaşayacak potansiyelimiz var. İnşallah hep beraber ilimizin bu potansiyelini harekete geçirerek ilimizin marka değerini hep beraber daha ileri aşamaya getireceğiz. Buna inanıyorum.” dedi.

“POTANSİYELİ SONUNA KADAR KULLANALIM”

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve ekibini kutlayan Tutulmaz, “Güzel bir şekilde potansiyeli harekete geçirdiler. Bizden de zaman zaman bu konuda destek istediler, biz de kendilerine bütçe imkanları çerçevesinde destek olmaya çalıştık. Bu eseri burada güzel bir şekilde faaliyete geçiriyor olmaktan ve gerekli ilginin de gösteriliyor olduğunu görmekten büyük mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek isterim. Vefa duygusunu korudukları, geliştirdikleri için de başta başkanımız olmak üzere kano camiasını tebrik ediyorum. Bir kano ustasını hatırlamak ve onun adına bir etkinlik yapmak da bir vefa örneği. Emeği geçen, düşünen ve aktif hale getiren herkese teşekkür ediyorum. Bu tesisi aktif kullanalım, bugün açılışı, etkinliği yaparak kapatmayalım. Her yaştan gerek kendi ilimizde gerekse dışarıdan gelen herkese bu sporu yapma fırsatı verelim. Potansiyeli sonuna kadar kullanalım. Gülüç ve Ereğli’mizi bir kano merkezi olarak ülkemizde tanıtalım. Hep beraber buna gerekliği desteği verelim. Sonuna kadar bunun arkasında durarak burayı kano merkezi haline getirelim.” İfadelerini kullandı

Açılış programı, dua okunması, açılış kurdelesinin protokol tarafından kesilmesi, tesislerin gezilmesi ve sporcuların izlenmesi ile devam etti.

KATILIM:

Kdz. Ereğli’den yetişen Merhum Milli Kürekçi Tezcan Köseoğlu adına vefa olarak düzenlenen Cumhuriyet Kupası Gülüç Kürek Etinlikleri Açılış programına ; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç, Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş, Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Mustafa Çağlayan-İlçe Başkanı İbrahim Sezer, MHP İlçe Başkanı Rahman Demirtürk, BBP İlçe Başkanı Yusuf Karaoğlu, Ak parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, İl ve ilçe daire Müdürleri ile sporseverler katıldı. Öte yandan, açılış programında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saadet Oruç’un farklı çevrelerle sık sık sohbet etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Haber yayına hazırlandığı sırada, aralarında Özel Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, siyasetçi Buket Müftüoğlu gibi isimlerin de yarışmacı olarak bulunduğu yarışlar devam ediyordu.   

Paylaşın:
399 Kez Görüntülendi. Etiketler: » »
#

SENDE YORUM YAZ