logo

KURT, AFETİ DEĞERLENDİRDİ: “EREĞLİ’YE HİÇ YAKIŞMAD!”

  • Yıldız Teknik Üniversitesi/Danışma Kurulu Başkanı, Makine Yüksek Mühendisi/Ekonomist,  2019 Yılı Yerel Seçimlerinde Ak Parti’den Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Aday Adayı Mustafa Kurt, 19 Kasım’da Kdz. Ereğli’de meydana gelen fırtına-sel afetini; sorunlar ve çözüm yolları kapsamında Haber Hayat’tan Doğan Gönüllü’ye değerlendirdi.

Ereğli’nin yerli ailelerinden olan ve aydın insan sorumluluğu ile EREĞLİM GEÇMİŞLER OLSUN, BÜYÜK AFFET- DERİN ACI, EREĞLİYE HİÇ YAKIŞMADI” başlıklı bir makale kaleme olarak Gönüllü ile paylaşan Kurt,   “Ereğlimiz yakın zamana kadar vilayet olmayı beklerken, büyük afetin hedefi olmuş, gönlü zengin  Ereğli halkının boynu bükük-morali bozuk durumdadır” yorumunu yaptı.

“ŞEHİR YERLEŞİMİ AYAĞA KALDIRIMALI”

Şiddetli fırtına ve sel sonucu oluşan afet sürecini istatistiklerle özetleyen ve değerlendirmesinin son bölümünde umut veren Kurt, “Afet bölgesi ilanı ile Ereğli’nin yeniden yapılanması ve çok çaplı yelpaze kazanımları sayesinde kapsamlı fırsatları beraberinde getirecektir. önce insani-ruhen  sağlıklı rehabilitasyon konusunda, yeni bir şehir yapılanması, siyasi partilerin gruplaşması olmadan, ayrışması-ön planda tutulmadan  kucaklanmalı, devlet ve halkın güçlü birlikteliği sayesinde, Ereğli halkı, yerel yönetimler büyük afetin üstesinden gelecektir diye düşüncesindeyim.” dedi.

Kurt ekledi:  “Sürdürülebilir fon oluşturulması, kamu ve özel bankaların, Afad, Kızılay, doğal afet ve benzeri kuruluşların destekleri, tüm bu hasar tesbitleri, yeni bir şehir fizibilite çalışmaları, global iş yapım programları ile gündem çözüm ortakları tarafından hazırlanarak, Ereğlimiz’in şehir  yerleşimi ayağa kaldırılmalı, Ereğli halkının  ve esnafının yaşam  psikolojisi için duyarlı olmak adına düzenli destek sağlanması önem taşımaktadır.”

ALTYAPIYA DİKKAT ÇEKTİ!

Makalesinde önerilerini de sıralayan Kurt, “Ereğli nüfusu ve yıllar içinde gelişimi ön planda tutularak, alt yapı çalışmaları, kanalizasyon-atık su  ve temiz su kanal şebekesi ile uzun yıllara hizmet verecek şekilde düzenlenmelidir. Enerji elektrik alt yapısının bakımı, iyileştirme çalışmaları- hatları ve  mümkünse zeminde bir kanal içinde,  fiber enerji hatları, modern bir şehir düzenlemesi yapılmasını önermekteyim. Yerel yönetim belediye başkanlığı Ereğli’deki, 19 Kasım  büyük afetin kriminolojisini araştırmalı, detayları ile birlikte dizayn ederek , büyük afetin kitabını yazmalı, gelecek nesillere  bir miras bırakmalıdır.” görüşüne yere verdi.             

“İKİNCİ MENDİREK YAPILMALI”

“Bababurnu mendirek oluşumuna ikinci bir mendirek ’in yapılmasına karar verilmesi halinde Ereğli deniz dalgaları ile kasırgadan eser kalmayacaktır.” diyen Kurt, Emekli olduğu Erdemir’den ve kentin gelişmişliğinden övgü ile bahsettiği, zaman zaman da duygusal/nostaljik ifadeler kullandığı yazısında görüşlerini şöyle sonlandırdı:

“UMUT VARSA GELECEK DE VARDIR”

“Sözlerimi 6 Şubat2023 depreminde yıkılmış bir bina altında kalmış genç bir çocuğun sözler ile tamamlamak istiyorum: Ereğlilerde umut varsa, gelecek de vardır. Sevgi ve sağlıklı bir yaşam dileklerimle.”

Paylaşın:
503 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ