logo

KUTLADILAR…

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeni ile yayın kuruluşumuza ulaşan kutlama mesajları şöyle :


Prof. Dr. Mustafa ÇUFALI / Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101. yılına erişmenin sevincini hep birlikte yaşıyoruz. Aziz milletimizin yaşadığı sıkıntılı günlerde öz değerlerine bağlı kalarak sürdürdüğü bağımsızlık mücadelesinin başlarında Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basması, yeni bir geleceğe doğru atılan önemli bir adımdır. Bağımsızlıktan ödün vermeden, esarete başkaldıran milletimizin var olma mücadelesine başladığı bu günde, özellikle yarınlarımızın teminatı gençlere büyük görevler düşmektedir. Gençlerimizin milli mücadele şuurunu ve azmini taşıyan bir ruhla 19 Mayıs´ın içerdiği derin anlamı idrak ederek, kendilerine emanet edilen bu vatanı ilelebet koruyacaklarına inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı”nı tebrik ediyor;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.


Murat PULAT /CHP Zonguldak İl Başkanı

Ulusal Kurtuluş mücadelesinibaşlatarak, sürdürmek ve kazanmak gibi bir mucizenin başlangıç tarihidir 19 Mayıs 1919.

30 Ekim1918’de imzalanan Mondros Mütarekesi emperyalizme, Osmanlı ülkesinde her yeri işgal olanağı sağlıyordu.

“Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararlılığının kurtaracağına” inanan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Anadolu’ya yöneliş kararıyla 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a attığı ilk adımla, Ülkemizin hem kurtuluş mücadelesini başlatmış, hem de modern Türkiye Cumhuriyetininilanına giden sürecin ilk adımını atmıştır.Binlerce şehit verilerek, başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşı zaferle sonuçlandırılıp, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine ‘dur’ denilmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençliğin, Ülkenin geleceği olduğunu görmüş, Türk gençliğine duyduğu güveni her fırsatta dile getirmiş ve kurduğu Cumhuriyeti Türk gençliğine emanet etmiştir. Biliyoruz ki gençler kendilerine duyulan güveni boşa çıkartmayacaktır.

CHP dün olduğu gibi bugün de Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilimsel ve özgür düşünceli, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyan gençlerle; bu günlere nasıl gelindiğini asla unutmadan, söylenen her yalanın, yapılan her hilenin karşısında durarak, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine, taşeronlarına karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, barışı, kardeşliği, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunma mücadelesini sürdürmektedir.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bağımsızlık ve vatan uğruna mücadele eden Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve hürmetle anıyor 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.


Dr. Ömer Selim ALAN Zonguldak Belediye Başkanı

‘Binlerce şehit vererek, yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyet’i gençlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuzdur. Aynı ruh ve şuurun gençliğimize kazandırılması, milli geleceğimiz açısından büyük önem arz etmektedir. İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin de büyük bir göstergesidir.

Sevgili Gençler…

Ülkemizi yeni ufuklara sizin fikirleriniz, sizin buluşlarınız, sizin düşünceleriniz, sizin azim ve kararlılığınız taşıyacaktır.

Sizlerin gözündeki ışıkta, her geçen gün güçlenen aydınlık Türkiye’nin geleceğini görüyor, elde edeceğiniz başarılarla her alanda lider ülke olma hedefine her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle böylesine anlamlı bir günü gençlerimize emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini, isimsiz kahramanlarını rahmet ve minnetle yâd ediyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını can-ı gönülden kutluyorum.


Hakan YEŞİL / Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı  

“Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün doğumunun 139’uncu yılında, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 101’inci yılını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 19 Mayıs 1919 tarihi, Mustafa Kemal Atatürk’ün, şanlı kurtuluş mücadelemizin ateşini yaktığı ve özgürlük bayrağımızı Anadolu’da dalgalandırdığı tarihtir. 19 Mayıs 1919 tarihi, ulusal egemenliğe dayanan, tam bağımsız, çağdaş, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır. Elinde ulusuna olan güveninden başka hiçbir şey olmayan Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan başlattığı bağımsızlık mücadelesi dalga dalga tüm vatana yayılarak tarihte eşine az rastlanır bir destan yazılmış ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Türk gençliğine olan güvenini ve inancını “yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözleriyle ifade eden Atatürk, ulusumuzun varolma, bağımsızlık ve özgürlük meşalesinin ateşlendiği 19 Mayıs tarihini bayram olarak gençlere armağan etmiştir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.”


DR. EYLEM ERTUĞRUL / CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE BAŞKANI

“20. yüzyılın başlarından itibaren dünyanın birçok yerinde belirgin hale gelen emperyalist girişimlerde, Avrupalı işgal devletlerinin sömürge haline getirmek için geniş cepheler kurarak parçalamak istedikleri devletlerden biri de Osmanlı Devleti idi. Yıkılmaya yüz tutmuş; geçmişi şan ve şerefle dolu topraklar üzerinde, Batılı güçlerin bu emellerine karşı direnen bir avuç insanın ayakta kaldığı günlerde, kendisi de bir Osmanlı Subayı olan Mustafa Kemal’in, bu direnişi yurt geneline yaymak adına başlattığı büyük mücadele 19 Mayıs 1919 günü ışığını yaymaya başlamıştı. İstanbul’dan başlayıp Samsun’da biten bir deniz  yolculuğunun sonunda, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının sırasıyla Amasya, Erzurum ve Sivas’ta, kahraman Anadolu insanı ile bir araya gelerek ortaya koyduğu sarsılmaz duruş, 1922 yılı sonlarına kadar sürecek sıcak cephe savaşlarıyla daha da sağlamlaşacak; yoksul ve çaresiz denen bir milletin işgale karşı direnişi tüm dünyaya örnek olacak bir destanının yazılmasını sağlayacaktı.

“Milletin bağımsızlığını yalnız milletin kendisi sağlayacaktır.”, diyerek, Türk toprakları üzerinde asla manda ve himayenin kabul edilemeyeceğini haykıran Mustafa Kemal, toprağında mahsulü bile bırakılmamış; yoksul, aç ve yılgın bir milleti ayağa kaldırarak istiklal mücadelesinin bayrağını omuzlamıştı. 15 Mayıs 1919 sabahı İstanbul’dan yola çıkan ve dört gün sonra Samsun’a demirleyen Bandırma Vapuru’nun getirdiği kurtuluş meşalesi, kısa süre içinde yurdun tamamını aydınlatmaya başlamıştı.
Aziz Türkiye Cumhuriyeti’nin kanla sulanmış, canla hayat bulmuş topraklarında kurulmasının mihenk taşı olarak kabul edilen 19 Mayıs, bir yüz yıldır, o cumhuriyetin toprakları üzerinde yaşayan her insan tarafından kıvançla yâd edilmekte, bayram olarak kutlanmaktadır.
Dünyanın başka hiçbir milletine nasip olmayan destansı kahramanlıkların yaşandığı bu topraklarda, istiklal mücadelesinin meşalesi olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın, o mücadelenin başkomutanı tarafından gençliğe bayram olarak armağan edilmesinin de önemi buradadır. Türlü imkansızlıklar içinde başlatılmış ve cephelerde son mermi namludan çıkıncaya ve ayaktaki tek asker canını feda edinceye kadar süren savaşlarla kazanılmış bu topraklar, gelecek yüz yıllarda Türk Gençliği’nin omuzlarında yükselecektir. Ata’sından aldığı bu kutlu emanetin farkında olan gençlik, 1919-1922 arasındaki dönemde, o dönemin çaresiz ve yoksul gençlerinin başardıklarını aklında tutacak; hayatlarının her döneminde onlardan ilham alarak görevini eksiksiz biçimde yerine getirecektir.

Bir asır boyunca büyük bir coşku içinde bayram olarak kutladığımız 19 Mayıs, bu yıl, dünyayı etkisi altına alan virüs salgını dolayısıyla arzu edilen etkinliklerden uzak kutlanacak olabilir. Ancak hiçbir sorun, bu 19 Mayıs günü de, Türk olmanın, bu Türk diyarının nasıl kazanıldığı gerçeğinin akıldan çıkarılmayarak aynı coşkuyla kutlanmasına engel teşkil edemez, etmeyecektir de. Her 19 Mayıs’ta olduğu gibi önce şanlı İstiklal Marşımız ardından da Gençlik Marşımız ile mavi sema yankılanacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve Türk diyarlarında 19 Mayıs coşkusunun hiçbir zaman eksik olmaması dileklerimle aziz milletimizin bayramını kutluyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”


Yavuz ERKMEN / E. Vali/ İyi Parti Zonguldak İl Başkanı

19 Mayıs 2020, Bugün Mustafa Kemal ATATÜRK ‘ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlattığı büyük gün olan 19 Mayıs 1919’un, 101. Gurur ve Kutlama Günüdür. 19 Mayıs ATATÜRK’ ü Anma ve Gençlik Spor Bayramımız kutlu olsun.

Milli Mücadelenin büyük önderi Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK‘ ü

Silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bugün bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

        Tarih boyunca hür yaşamış büyük Türk Milletinin hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceği inancıyla, milletine güvenerek “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır“ diyen Büyük Önder Samsun’ a çıkarak başlattığı Milli Mücadeleyi,  her türlü iç ve dış zorluklar içinde örgütlemiş 23 Nisan’ da Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir diyerek Ankara’ da TBMM’ni toplamış ve sonuçta tüm dünyaya örnek olacak şekilde yapılan Kurtuluş Savaşı sonrası 29 Ekim’ de “Türkiye Cumhuriyeti” nin ilanı ile Dünya Devletleri arasında şerefle yerini almıştır. 19 Mayıs 1919 Türkiye Cumhuriyetinin doğum günüdür.

        19 Mayıs günü aynı zamanda Atatürk’ü anlama günüdür. Onun kurup en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak, onun gösterdiği hedef olan çağdaş uygarlık seviyesine, onun ilke ve inkılapları ışığında yürüyerek ilerlemek ve bunun ne ölçüde gerçekleştirildiğinin herkesin kendi vicdanında sorguladığı bir gündür.

O, bu büyük bayramı gençlere emanet ederken yalnız yaş anlamında gençliği kastetmemiş, milli mücadele ruhu hiç sönmesin diye, fikri genç olmanın, umudun, gençliğin heyecanının ve ümidinin ifadesinin sembolü olmuştur. Sizler yani Türkiye’nin genç evlatları. Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar demiştir. Bu açıdan Türk Gençlerini, hiç kimse onun izinde gitmekten, fikirlerini uygulamaya geçirmekten alıkoyamayacaktır. Türk Gençleri 83 milyonu sevgi içinde kucaklayıp, Türkiye Cumhuriyetini, Dünya milletleri içinde ekonomik, sosyal ve refah düzeyi açısından en üste çıkarma gayreti içinde olacaktır. Bunun için iyi eğitim almış, teknolojik üretim yapabilen gençler umudumuzdur, geleceğimizdir. Gençlerimiz ATATÜRK’ün şu sözlerini akıllarından çıkarmasınlar. “Türk, Öğün, Çalış, Güven“ Çalışmak, birbirine ve milletine güvenmek, Türk olmaktan gurur duymak vede damarlarındaki asil kanı hiçbir zaman unutmamak yeterlidir. Türk Genci için doğru değerlendirme ve analiz için bizzat Atatürk tarafından kaleme alınan ve Kurtuluş Savaşının tarihini ve destanını anlatan başucu ve rehber kitap olan NUTUK yol göstericidir.

        19 Mayıs sadece Türk Milli Kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk Devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır diyen büyük Önder Atatürk‘ e, Gençliğimizin tarih boyunca verdiği ve vereceği mesaj, Senin izinde yürümekten asla vazgeçmeyeceğiz, bölünmez bütünlük içinde vatan toprakları üzerinde şanlı ay yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalandıracağız, olmuştur ve olacaktır.

        Sözlerimizi büyük önderin sözleriyle sonlandırıyoruz; Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizindir.

Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz.

Ey Türk Gençliği, Birinci vazifen Türk İstiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

İYİ Parti Zonguldak İl Başkanlığı olarak, teşkilatlarımız olarak Zonguldaklı hemşehrilerimizin ve Büyük Türk Milletinin 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.


M. Fatih ÇAKIR / Ak Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı

“Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Kurtuluş Savaşımızı başlatmak üzere Samsun’a ayak basmasının 101. Yıl dönümüne erişmenin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
19 Mayıs Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük arzusunun kurtuluş heyecanına dönüştüğü ve daha mutlu, müreffeh bir gelecek için birlik ve beraberlik içinde kenetlendiği günün adıdır. Büyük Atatürk, ülkenin geleceğinin ancak gençlerin güven içinde, iyi yetişmesi ile aydınlık yarınlara erişebileceği inancıyla, bu günü Türk Gençliğine armağan olarak bırakmıştır.
AK Parti kadroları olarak, gençliğimizin yarınlara daha iyi hazırlanması için Türkiye’nin dört bir yanında üniversiteler kurduk. Onları sanatsal ve sportif açıdan desteklemek için çok sayıda Gençlik Merkezi’ni faaliyete geçirdik. Yenilikçi fikirler üreten gençlerimizin önünü açmak için pek çok çalışmaya imza attık. 2023 vizyonu çerçevesinde bu adımları daha da geliştirmeye kararlıyız.
Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğimiz bu günlerde, milli birlik ve beraberlik duygusu içinde, gençlerimizin sürece verdiği katkı tartışılmaz önemdedir. Bu sene 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı evlerimizde kutlayacak olsak da, milli birlik ve beraberliğimiz ve milletimizi her zorluktan çıkaran kararlılığımızda en ufak bir azalma yoktur. Bu coşkumuzu daha sonra nice 19 Mayıs’larda açık alanlarda göstereceğimize inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşünceler içinde, 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a ayak basarak milli mücadelemizi başlatan Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını, Kıbrıs’ta, iç güvenlik operasyonlarında, 15 Temmuz kalkışmasında ülkesini savunan tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, ülkemizin çağdaş uluslar arasında yer alması mücadelesinin aynı kararlılıkla devam edeceğini belirterek, tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.”


Harun AKGÜL /Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü

Türkiye Cumhuriyeti’ nin tarihindeki dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ ün vatanı düşman işgalinden kurtarmak için Samsun’da bağımsızlık ateşini yaktığı günün bu yıl 101’inci yıldönümünü milletçe kutluyoruz.

Ülkemizin her köşesinde bu günü bayram olarak kutlayan eğitim-öğretim sorumluluğunu üstlendiğimiz gençlerimizin sevinç ve heyecanına ortak olarak onlarla birlikte bu büyük necip milletin mensubu olarak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlamaktan büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum.

           19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da başlayan ve milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde zaferle taçlanan Milli Mücadele, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanıyla hedefine ulaşarak taçlanmıştır. 19 Mayıs, işgal kuvvetlerini topraklarımızdan söküp atmak için milli iradenin, birlik ve beraberlik ruhunun, güçlü bir inancın uyanışın adıdır, 19 Mayıs, milletimizin yeniden dirilişidir.

           Sevgili Gençler;

            Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceğini sadece ve sadece gençlerimize emanet ederek; geleceğimizin, umudumuzun gençlerde olduğunu vurgulamıştır. Geçmişte bu coğrafyada olduğu gibi bugün de özgürlük ve bağımsızlığımıza kast eden ihanet ve şer odaklarına karşı bu eşsiz ülkemizi siz gençlerimiz koruyacaksınız. Küresel dünyada her şey hızla değişirken bu hızlı değişim içinde bilimde, sanayide, teknolojide ve sanatta gençlerimizin hayallerine, enerjisine, çalışma azimlerine, heyecanlarına ülkemizin ihtiyacı var.

 Geleceğimizi emanet ettiğimiz gençlerimizin, gelişen ve değişen teknolojiye uygun olarak çağın gereklerine uygun bilgilerle donanmış, bütün insanlığın geleceği için üreten bireyler olarak yetişmeleri ve gelecekte küresel ölçekte ülkemizin söz sahibi olmasında maksimumu katkı sunmaları en büyük arzumuzdur.

            Barışın, hoşgörünün, cesaretin, demokrasinin ve vatan sevgisinin temsilcileri olan gençlerimiz ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyacaktır. Milli Mücadelemizin 101’inci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle ve şükranla yâd ediyor, başta gençliğimiz olmak üzere aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.


Paylaşın:
1094 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ