logo

KUTLAMALAR DEVAM EDİYOR…

  • 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları çeşitli etkinlikler, ziyaretler ve mesajlarla devam ediyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları çeşitli etkinlikler, ziyaretler ve mesajlarla devam ediyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık gazetecilerle kahvaltı programında buluştu.

Halk Kafe’de düzenlenen programda konuşan Başkan Posbıyık, basının demokrasideki önemine ve özgürlük kavramına vurgu yaparak iyi dileklerini iletti. Posbıyık konuşmasında Ereğli ilçesinin il olması ve vizyon projelerle ilgili önemli açıklamalarda(ayrıntıları bir sonraki haber sayfasında yayımlanacak) bulundu ve İlçedeki basın mesleği STK başkanlarına ve tüm katılımcılara hediyeler sundu.

GÖNÜLLÜ “GAZETECİ AYNI ZAMANDA HAK SAVUNUCUSUDUR”

Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği (ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gönüllü’de Başkan Posbıyık ve ekibine teşekkür etti. Gazetecilerin aynı zamanda bulundukları yörenin hak mücadelecisi olduğunu savunan Gönüllü belediyenin basına olan desteklerinin devam etmesini diledi. Gönüllü ayrıca internet haberciliğinin Basın İlan Kurumu aracılığı ile resmi ilan reklam almasını olumlu bir gelişme olduğunu, ancak şartlarının ağır olduğu gerekçesi ile yeniden değerlendirilmesi talebinde bulundu. Program toplu hatıra fotoğrafı çekimi il son buldu.

Öte yandan, 10 Ocak Gazeteciler günü nedeni ile kişi, kurum ve kuruluşlar yazılı kutlama mesajları yayınlamaya devam etti.

Yayın kuruluşumuza ulaşan mesajlar şöyle :

EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş. – ERDEMİR

.

.

BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. İSMAİL HAKKI ÖZÖLÇER :

“İnsanoğlunun ilk dönemlerinden itibaren meydana gelen gelişmeleri anında öğrenme isteği, haberleşme eylemini her daim önemli kılmıştır. Basının en temel işlevi olay ve gelişmelerden kamuyu en hızlı ve en doğru biçimde haberdar etmek ve bilgilendirmektir. Ancak bu temel işlevin de ötesinde halk ile devlet arasında bir köprü vazifesi gören basın, halk adına kurum ve kuruluşların işleyişini denetlemek, bireylerin temsilciliğini yapmak, kamuoyu oluşturmak ve gündemi en doğru şekliyle takip etmek gibi pek çok hayati işlev yerine getirmektedir. Yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4. Kuvvet olarak nitelendirilen basın ve gazetecilerin bu bağlamda üstlendiği sorumluluk büyük, yerine getirdiği görev ise kutsaldır.

Gecesini gündüzüne katarak, her koşulda, yılmadan ve her daim mesleğini aynı hevesle icra eden, kamusal fayda adına çalışarak halkın sesi, gözü ve kulağı olan tüm gazetecilerimizin ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, mesleği başındayken hayatını kaybeden basın mensuplarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum.”


Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi OSTİM

SERTAN YALÇIN, İŞ İNSANI-TSO ÖNCEKİ ESKİ BAŞKANI :

Basın yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim.


EKONOMİ GAZETECİLERİ DERNEĞİ YÖNETİM KURULU (EGD)

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüz kutlu olsun. Zor şartlar altında yoğun emek harcayan tüm gazetecilerin bu özel gününü tebrik ederiz. 
Fikir işçisi olan bizler bugün gerek ekonomik gerekse özlük hakları noktasında ciddi bir erozyon ile karşı karşıyayız. 

Gazetecilerin haklarının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için meslek örgütlerinin birlikte hareket etmesi gerekir ve  bu vesileyle biz de EGD olarak elimizden geleni yaptığımızı ve yapacağımızı  dile getirmek isteriz.


Paylaşın:
352 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ