logo

KUTOĞLU HIZLI BAŞLADI!

Zonguldak Kent konseyi başkanlığına seçilen Prof.Dr.Hakan Kutoğlu ziyaretlerine devam ediyor. KGD ziyaretinde gazetecilere konuşan Kutoğlu, şehirle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. “Herkesin daha memnun olduğu bir Zonguldak ortaya çıkarmaya çalışacağız.” diyen Kutoğlu, KGD Başkanı Mustafa Emen ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karaelmas Gazeteciler Derneğini ziyaret eden Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Prof.Dr.Hakan Kutoğlu, şehirle ilgili sorular üzerine özetle şöyle konuştu:

“…Belediyenin bir alternatifi değiliz, rakibi değiliz. Bizim yapacağımız çalışmalar sadece tavsiye niteliğinde olabiliyor. Değerli arkadaşlarımız çalışma grubunda, tabi ki biz sadece  bununla yeterli görmüyoruz.  Bugüne kadar sesini duyuramamış, fikri olan ama sesini duyuramamış, kendine bir yerde yer bulamamış köyün herkesi, derneklerimizi, federasyonlarımızı,vakıflarımızı bizle çalışmaya davet ediyoruz. Yakında sosyal medya adreslerimizi, internet adresimizi oluşturacağız. Onları oluşturduktan sonra kamuoyuna deklare edeceğiz. “

HERKESİN DAHA MEMNUN OLDUĞU BİR ZONGULDAK

Zonguldak üzerine düşüncesi olan, fikri olan herkesi çalışmaya bekliyoruz. Daha henüz resmiyete kavuşmuş değiliz. Yarın genel sekreterimizle toplantı yapacağız. Belediyenin önerdiği 3 isim var. O kişileri oylayacağız. Oylama sonucunda genel sekreterimiz atanmış olacak. Daha sonra çalışmalar daha resmi bir şekil almış olacaktır. Yine de biz fiili olarak yaptığımız ilk toplantıda çalışma gruplarını da oluşturduk. Onlarda Zonguldak’ı kucaklayarak birikmiş sorunları üzerinde fikir önerileri sunacağız. Önerilerimizde ortak bir akım mahiyetinde belediyemizle iş birliği içerisinde hayata geçirerek herkesin daha memnun olduğu bir Zonguldak ortaya çıkarmaya çalışacağız.

Kadın meclisiyle de yarın saat 14:00’da bir toplantı var. Mevcut yönetim devam etmek isterse listesini çıkartır, başka adaylar varsa onlar çıkartır. Dolayısıyla bizim bu konuda müdahale olmamız söz konusu değil. Bunun yanı mahalle meclisleri de oluşturmak istiyoruz. Mahalle meclisi, gençlik meclisi, çocuk meclisi, esnaf meclisi oluşturmak istiyoruz. İstiyoruz diyoruz çünkü biz bunların tüzüklerini çalışıyoruz ancak gelen olmazsa oluşmaz.

Eskiden beri Zonguldakla ilgili fikirlerim var. Çok hızlı bir şekilde ekip oluşturduk. Hepimizinde kafalarında fikirler var, benimde bireysel fikirler var. Bu bireysel fikirleri hayata geçireceğim diye dikte edemem. Bu fikirleri genel kurulunda kabul etmesi gerekmektedir. Dolayısıyla benim Zonguldakla ilgili fikirlerim olsa da demokratik fikirlere de riayet etmemiz lazım.

ZONGULDAK’IN TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Zonguldak trafik sorununun çözülmesi için şehrin merkezinin rahatlatılması gerekiyor. Bu anlamda çok ciddi çalışmalar yapılmalıdır. Konu ile ilgili olarak arkadaşlarımızla birlikte ortaklaşa fikir üretiyoruz.

VALİLİK BİNASI YIKILMALI!

Başkan Hakan Kutoğlu, şehrin önünün açılması için mevcut valilik binasının mutlaka yıkılması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi. “69 ambarlarının oluşumunda önemli bir rol oynamış insanım. Milli eğitim ve valiliğinde 69 ambarlarındaki alana taşınması taraftarıyım. Valilik binası yıkılmalı ve bütün modern kentlerde olduğu gibi kentin denize açılan kapısının önü açılır. Zonguldak’ta trafiğe de neden oluyor. Valilik toplantılarında araçlarla geliniyor ve kalabalık oluşuyor. 69 ambarları artık kamu ağırlıklı binalar oldu, valilikte orda olursa sevk ve idare açısından daha hızlı olur.”

LİMAN DOLDURULMASI YANLIŞ KARAR OLUR

Limanın doldurulması gibi konuşmalar çok yanlıştır. Bu limanın Zonguldak ekonomisine büyük getirisi var. 90 küsur yıllık bu liman hala dimdik ayaktadır. Buraya hergün gemiler girip çıkıyor ve maddi katkısı da var. Bir limanı yeniden yapmanın maliyeti ve zamanını  görmek için Filyos’a bakmak lazım. Liman doldurulmaz burada kalması çok daha uygun olur.

Paylaşın:
553 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ