logo

LİSE ÖĞRENCİLERİ KARİYER GÜNÜNDE MESLEKLERİ TANIDI

Kdz. Ereğli Lisesi ‘Kariyer Günü’nde Liseli gençler farklı meslek kollarından uzmanları dinleyerek fikir sahibi oldu.

Karadeniz Ereğli Lisesi 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında ‘Kariyer Günü’ düzenlendi.

17 Mayıs Salı günü lise binasında ve normal ders saatlerinde sınıflarda düzenlenen etkinlikte, aralarında BEÜ Kdz. Ereğli Eğitim fakültesi Dekanı Prof. Dr. Soner Yavuz ve DTO Başkanı İrfan Erdem’in de da yer aldığı farklı sektörlerden ve meslek gruplarından uzmanlar, liseli gençlere meslekleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

GÖNÜLLÜ VE KAPAN GAZETECİLİĞİ ANLATTI

Gazetecilik mesleği konusundan liseli öğrencilerle bir araya gelen Kdz. Ereğli Dijital Medya ve Gazeteciler Derneği(ERMED) Yönetim Kurulu Başkanı ve Haber Hayat Yayıncılık İmtiyaz Sahibi Gazeteci Doğan Gönüllü’de dört ders saati boyunca liseli öğrencilere mesleği anlattı. Gazeteciliğin demokrasi içindeki önemini, yetki, görev ve sorumluluklarını, hukuki-etik kuralları ile zor ve keyifli yanlarını öğrencilerle paylaşan Gönüllü, gelen soruları yanıtladı. Gönüllü’ye dersler sırasında okul öğretmenleri Mehtap Çakmak, Cemal Cengiz Başaran ve Asuman Öncü Turan eşlik etti. ERMED Başkan Yardımcısı ve Hakimiyet Gazetesi Sahibi Gazeteci Fikri Kapan’da gazetecilik konusunda derse giren uzmanlar arasında yerini aldı.

TEŞEKKÜR BELGESİ, ÇİÇEK VE İKRAMLARLA…

Etkinlik sonunda Öğretmen Sabri Salur ve ve Okul Aile Birliği Başkanı Suzan Gül tarafından katılımcı eğitimcilere teşekkür belgesi ve çiçek fidesi takdim edildi. Okul Aile Birliği tarafından ikramlarda bulunuldu.

İLK KEZ DÜZENLENDİ, HERKES MEMNUN OLDU

Kdz. Ereğli Lisesi tarihinde ilk kez düzenlenen ‘Kariyer Günü’ etkinliğine gösterilen ilginin yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti ifade eden Okul Müdürü İbrahim Aydın, “Tüm katılımcı meslek uzmanlarına teşekkür ediyoruz. Vakitlerinden ve işlerinden fedakarlık göstererek öğrencilerimize mesleklerini anlattılar, soruları cevaplandırdılar. Öğrencilerimiz meslekleri ve arka planını kaynağından öğrenerek bilgilendiler. Emek veren herkesi kutluyor, tekrar çok teşekkür ediyorum” dedi.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARINI BÜYÜK BOYUTLU GÖRMEK İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
1491 Kez Görüntülendi. Etiketler: »
#

SENDE YORUM YAZ