logo

LİSE ÖĞRENCİLERİNE MESLEKLERİNİ TANITTILAR

  • Kdz. Ereğli Lisesi yönetimi tarafından öğrencilere yönelik ‘Kariyer Günleri Etkinliği’ yapıldı.

Kdz. Ereğli Lisesi yönetimi tarafından karma sınıflardan oluşan öğrencilere yönelik meslekleri uzmanlarından tanımak amacı ile ‘Kariyer Günleri Etkinliği’ yapıldı.

29 Kasım Salı günü düzenlenen etkinlik kapsamında farklı mesleklerden uzmanlar, karma sınıflarda gözetmen öğretmen eşliğinde öğrencilere meslekleri anlatarak, soruları cevaplandırdı.

ANKETLE BELİRLENEN SINIFLARDA …

Sabah saatlerinde başlayan ‘Meslek Tanıtım Günü’ etkinliğine polis, Jandarma, doktor, eczacı, muhasebeci ve doktor, mimar, hukukçu, psikolog, öğretmen gibi meslek sahipleri, önceden anketle belirlenen sınıflarda öğrencilerin merak ettiği konularda bilgilendirme yaptı. Jandarma ekipleri ise öğrencilere uygulamalı tanıtım yaptı. ‘Meslek Tanıtım Günü’ne katılan gazeteciler Doğan Gönüllü ve Fikri Kapan, medya mesleğinin çok geniş dalları olduğunu öğrencilere anlatarak ‘basın’ın yasama yürütme ve yargıdan sonra demokrasideki dördüncü temel güç olmasının önemi ile mesleğin yetki, görev ve sorumluluklarını açıkladılar.

Öğrenciler ise haberin nitelikleri, gazeteciliğin zor ve kolay yönleri ile ücretlendirme ve çalışma koşulları gibi sorular yönelttiler.

GÖNÜLLÜ: “ÖĞRENCİLERİN ÇOĞU KAYITSIZ!”

Öğrencilerin çoğunluğunun mesleklere ilgisini yetersiz ve kayıtsız bulduğunu ifade eden Gönüllü, gerekli açıklamaları yaptıktan sonra öğrencilere hitaben “Sizler ‘Neden böyle kayıtsız görünüyoruz?’ sorusunu kendinize sorun. Çünkü geleceğimiz sizlersiniz ve bizler size güveniyoruz. Sorgulamayan, araştırmayan ve kaygı gütmeyen, fikir ve eylem üretmeyen bireyler ve onları oluşturan toplumlar ileride edilgen olurlar. Lütfen şehrimizde, ülkemizde, dünyamızda neler olup bitiyor diye bakın, araştırın, sorgulayın ve kendinizce yorumlayın. Mesleğiniz ne olursa olsun en iyisini yapmaya çalışın. Bu davranış hem sorumluluğunuzdur, hem farkındalık yaratır hem de kazanç sağlarsınız. Her şey sosyal medyadan , cep telefonu ve bilgisayardan ibaret değil. Buradan çıktığınızda aklınızdaki sorulara cevap bulmanız kadar, zihninizde yeni sorular oluşması önemli!” diye seslendi.

YAKINDAN İLGİLENDİLER…

Etkinlik sonunda, Kdz. Ereğli Lisesi Okul Aile Birliği yöneticileri Betül Şahin, İlgin Tazegül, Derya Kara, Sina Eker ve Filiz Sarı, meslek Tanıtım Günü katılımcılarına ikramlar eşliğinde, Okul Müdürü İbrahim Aydın imzalı Teşekkür Belgesi takdim etti.

Okul Müdürü İbrahim Aydın, Rehber Öğretmen Sabri Salur ve öğretmenler ise katılımcılarla yakından ilgilenerek ev sahipliği yaptılar.

  • GALERİ FOTOĞRAFLARI İÇİN GÖRSELLERİ TIKLAYINIZ:

Paylaşın:
536 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ