logo

LÖSEMİ İLE MÜCADELE İÇİN ETİKETLİ PAYLAŞIM ÇAĞRISI

LÖSEV Zonguldak İl Temsilcisi Ve İl Başkanı Tarkan Atik, ‘2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda ‘Her Çocuk Bir Kahraman’ sloganı ile farkındalık yaratmayı hedeflediklerini ve hafta boyu “#LÖSEVdeHerÇocukKahraman” etiketli paylaşımlar yapılarak lösemiyle mücadelede farkındalık yaratmaya çağırdı.

Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV ) Zonguldak İl temsilcisi Tarkan Atik, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftasına yönelik açıklama yaptı.

LÖSEV genel merkez kaynaklı açıklamada 90’lı yılların sonlarında lösemi Yeşilçam’da sonu acı ile biten filmlerin konusu amansız bir hastalık olduğunun o yıllarda en iyi ihtimalle yüz lösemi hastası çocuğun sekseninin kaybedildiği vurgulandı ve “Çocukların ölüm raporları ‘lösemi’ diye tutulsa da; o çocuklar kötü tedaviden, enfeksiyondan, açlıktan ve en acısı da umutsuzluktan ölüyordu. Bugün ekstra hijyen önlemleri sağlıklı ve yeterli beslenme ile yüksek moral sayesinde yüzde 92 başarıyla LÖSEV lösemili çocuklara umut olmaya devam ediyor.” denildi.

Öte yandan LÖSEV yaptığı açıklamada, tüm Türkiye’yi hafta boyu “#LÖSEVdeHerÇocukKahraman” etiketli paylaşımlar yaparak lösemiyle mücadelede farkındalık yaratmaya çağırdı.

Paylaşın:
633 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ