logo

MARKA VEKİLİ OLMAYA HAZIR MISINIZ?

  • Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ZBEÜSEM) tarafından düzenlenen Marka Vekilliği Sınavına hazırlık eğitimleri, 15 Nisan’da başlıyor.

15-21 Nisan 2024 tarihlerinde,Zonguldak’ta ikincisi gerçekleştirilecek olan “Marka Vekilliği Sınavı Hazırlık Eğitimi” çevrimiçi olacağından Türkiye’nin her yerinden katılım sağlanabilecek. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şenay Saraç tarafından verilecek ve yedi gün sürecek eğitimler toplam 27 saatten oluşuyor.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından, iki yılda bir düzenlenen Marka Vekilliği Sınavı, 11 Mayıs 2024 tarihinde, Ankara ve İstanbul illerinde yapılacak.  Sınav başvuruları, 25 Mart – 8 Nisan 2024 tarihleri arasında internet sitesi https://www.turkpatent.gov.tr/ üzerinden yapılıyor. Marka Vekili unvanını taşıyanlar, marka, coğrafi işaret, geleneksel ürün adları ve tasarım konularında danışmanlık yapma ve bu konularda Türk Patent ve Marka Kurumu nezdinde başvuru sahipleri adına işlem yapma yetkisine sahip olan uzmanlardır.

Marka Vekilliği Sınavına, en az dört yıllık lisans eğitimi veren yükseköğretim kurumlarının veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının birinden (bölüm fark etmeksizin) mezun olanlar başvurabiliyor.

2024 yılı için 11 Mayıs 2024 tarihinde yapılması planlanan Marka Vekilliği Sınavına hazırlanmak isteyenler, https://sem.beun.edu.tr/duyurular/ adresini ziyaret ederek başvurularını gerçekleştirebilir ve eğitimle ilgili detaylı bilgi alabilirler.

Paylaşın:
205 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ