logo

MARŞ OKUNACAK, BAYRAKLAR EVLERDEN DALGALANACAK

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, KOVİD-19 Salgını nedeni ile sade bir çelenk sunma töreni ve belediye hoparlöründen okunacak İstiklal Marşı ve protokol mesajlarının okunması ile kutlanacak.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadeleyi başlatmak üzere 1919’da Samsun’a gemi ile çıkmasının yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlanacak.

Kdz. Ereğli Kaymakamlığı tarafından açıklanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Programına göre, etkinliklere KOVİD-19 salgını nedeni ile uygulanacak sokağa çıkma yasağı kapsamında halk katılmayacak.

COŞKU SAAT 12.00’DE YAŞANACAK

Açıklanan programa göre; Törenler, 19 Mayıs Salı günü İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü Çelenginin Atatürk Anıtına Sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayacak. Ardından aynı gün saat 12.00’de ilçe merkezinde Belediye hoparlöründen de Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesinin devamında, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ile Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın mesajları okunacak. Halk pencere ve balkonlardan Türk Bayrakları ile coşkuya katılacak.

ŞEHİR BAYRAKLARLA DONATILACAK

Öte yandan; bayram öncesi bir dizi interaktif etkinlik ve video çekimleri yapılacak. bayramın başlama-bitiş saatleri arasında resmi daireler, askeri birlik, kurum ve karargâhlar ile özel kurum-kuruluşlar bayraklarla donatılacak ayrıca gece bu kurum ve kuruluşlar aydınlatılacak. 19 Mayıs günü saat 14.00 ile 19. 00 arasında Belediye Başkanlığınca; Merkezi Belediye Hoparlöründen Gençlik Haftası kapsamında Gençlik Şarkıları seslendirilecek.

Paylaşın:
579 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ