logo

MARŞLAR, SLOGANLAR, ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE FENER ALAYI

Kdz. Ereğli’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Programı kapsamında düzenlenen Fener Alayı, coşkulu kalabalığın yüksek katılımıyla marşlar, sloganlar ve alkışlar eşliğinde gerçekleştirildi.

Fener Alayı sat 18.00’de Bağlık Polis Karakolu önünden CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet, Yapıcı, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Niyazi Uğur, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile protokol ve halkın katılımı ile başladı.

HER ŞEY VATAN İÇİN… NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE… “

Askeri marşlar ve meşaleler eşliğinde yürüyen kalabalık uzun kortej oluştururken, gençler 100 metre uzunluğunda bayrak zinciri oluşturarak cumhuriyete sahip çıkılacağının mesajını verdiler. Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı’nda görevli askerler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerin yanı sıra binlerce insanın pandemi önlemlerini zaman zaman ihmal ederek katıldığı korteje çevreden sık sık alkışlar geldi. STK’lar, spor kulüplüleri üyeleri ve vatandaşlar, fener alayında “Her şey vatan için… Ne mutlu Türküm diyene… Mustafa Kemal’in askerleriyiz…. Şehitler ölmez vatan bölünmez” gibi sloganlarla yürüyüşe eşlik ettiler. Konvoyun sonunda ise emniyet, jandarma ve belediye araçları siren ve kornalar çalarak coşkuya katkı verdiler.

POSBIYIK : “ATATÜRK’ÜN MİRASI BİZİM DE REHBERİMİZDİR”

Atatürk Anıtı önünde tamamlanan fener alayı sonrası kalabalığa hitaben konuşma yapan Belediye Başkanı Posbıyık, Cumhuriyetin 100. yılı kutlamalarına az bir zaman kaldığını hatırlatarak, “Cumhuriyetin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyet bu sarsılmaz ilkelerle günümüze ulaşmıştır. Biz onun emanetçileri ve bu emaneti gençlere verecek olan yöneticiler olarak Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz. İnsanlık bugün, haksız savaşlarla, göçlerle, çevre felaketleriyle, iklim değişikliğinin yarattığı sonuçlarla, yangınlarla, sel felaketleriyle, doğal afetlerle, kadınlara, çocuklara yönelik şiddet ve taciz vakalarıyla, ayrımcılıkla, salgınla, ekonomik sorunlarla karşı karşıya… Bu sorunlarla mücadelede temel dayanağımız akıl ve bilim olmalıdır. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk bize akıl ve bilimin yolunu miras bırakmıştır. Onun mirası bizim de rehberimizdir.” diye konuştu.

Posbıyık konuşmasını, “Cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıkacağız. Aziz Atatürk’ü, yol arkadaşlarını ve bu yolda hayatlarını ortaya koymuş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Aydınlık bir Türkiye için Yaşasın Cumhuriyet.” sözleri ile tamamladı.

Program, Atatürk Anıtı önünde kurulan sahnede ünlü sanatçı Gökhan Türkmen’in açık hava konseri ile devam etti. Konsere özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Paylaşın:
872 Kez Görüntülendi. Etiketler:
#

SENDE YORUM YAZ